Elpusztult kitya után másik?
A napokban elpusztult 5,5 éves beagle kutyusunk. Annyira a családhoz tartozott, annyira szerettük, hogy mindenkit megrázott az elpusztulása. Az egész család siratta. Nálunk a kutya családtag. Van most jelenleg még 2 kutyusunk egy törpe tacskó és egy keverék. A szüleim szobajában alszanak, a kis tacskó egyenesen édesanyám mellett. Én már az iskolai tanulmányaim miatt elég ritkán vagyok otthon és ha most meglepném a szüleimet egy kutyussal nem tudom hogyan fogadnák. Persze nem most szeretném, hanem egy pár hónap múlva. Nem helyettesíteni akarom a kutyusunkat, hisz az lehetetlen, csupán abban bízom, hogy ha lenne egy másik beagle azt a szeretetet amit elhunyt kutyusunk iránt érzünk valamelyest át adhatjuk neki ezzel is enyhítve a fájdalmunkat.
Tapasztalat valakinek? Szerintetek mennyire jó ötlet egy új kutyus?
Másik beagle-t meg még véletlenül sem vennék. (Egyébként, ha te nem vagy otthon sosem, akkor ne vegyél még egy kutyát a másik kettő mellé. Ha ők szeretnének, akkor majd beszereznek egyet.)
Beszélgetni lehet róla, de nagyon-nagyon rossz ötlet egy elhunyt kutyus után meglepi kutyát venni!
Ha van másik két kutya, akkor teljesen feleslegesnek tartom.
Te úgysem élsz már velük, majd ők eldöntik, kell-e újra 3. kutya, és ha igen, mikor és milyen.
(Nálunk 10 év "szünet" volt a két kutyánk között, és a második egyáltalán nem olyan, mint az előző volt. De volt ismerősöm, ahol pár héten belül lett azonos fajtájú kutya - szóval ez nagyon emberfüggő.)
Semennyire nem jó ötlet.
Azért, mert állatot nem szabad ajándékozni, illetve meglepetésként ajándékba adni. Úgy lehet, hogy megkérdezed a szüleid, szeretnének-e megint egy harmadik kutyát, és ha igen, akkor együtt kiválasztjátok és kifizeted nekik a költségeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!