Milyen kutya a rottweiler?

egyáltalán nem tudok sokat , de egyszerűen feldühít mikor egy olyan kutyáról írnak rosszat , amelyik egyáltalán nem olyan és a sok ember mégis gyilkosnak tartja őket pont azért mert nem értenek hozzá , és terjesztik a hülyeséget.Ugyan ez van a pitbullal is , csak engedéllyel lehet(ne) tartani , és nem lehet tenyészteni (2010.09.30-ig) pont emiatt a hülyeség miatt.Ha valaki ránéz a kutyára egyből azt mondja h gyilkos , meg h a gazdája kutyaviadalokon használja (ezt pont te is írtad h szted agresszív aki rotit akar venni-> ezzel te ugyan úgy megsérted azt aki rotit tart) és sikerült azt elérni a pitbullal , hogy akik normálisan tartanák nevelnék és szeretnék azoknak nem lehet , aki meg viadalon használja az úgyis megszerzi.Csak azt a lehetőséget vették el a kutyától , h normális gazdihoz kerüljön legálisan.
Egy teljesen téves és megalapozatlan hozzászólást írtál , és ha feljön egy olyan ember aki nem ért a kutyához és elolvasssa , továbbadja azt amit te leírtál és így terjed a hülyeség.
Én sem tudok nagyon sok mindent a kutyákról , főleg a kis termetűekről mivel nem tetszenek , de azoknak amik tetszenek utánnaolvastam h legalább az alapokat tudjam róluk , és nem okoskodtam csak mint már leírtam nagyon felmérgesít amikor valaki ilyet ír egy kutyáról alaptalanul.És én nem írok hozzászólást ha valamelyik kis termetű kutyáról kérdeznek , mert nem értek hozzá és nem akarok hülyeséget beszélni ennyi.
Olvastam ezt a statisztikás választ is , és nem mondom h nem igaz , csak az nem kerül bele a statisztikába h a gyerekgyilkos kutyák közül melyik volt megnevelve , és azt sem h akkor támadott a kutya mikor a kisgyerek felügyelet nélkül volt hagyva.Ilyen téren semmilyen kutyában nem szabad megbízni!!
19:47 sajnálom ha megsértettelek de már így is visszafogtam magam , és remélem annyit elértem vele hogyha máskor kérdeznek egy olyan kutyáról amihez nem értesz , akkor inkább meggondolod h mit írsz válasznak , vagy esetleg még utánna is nézel a kérdésnek és csak úgy válaszolsz.

Fantasztikusan okos, értelmes, nagyon sok kutyás sportban helyt tud állni. Remek őrző-védő kutya , határozott, domináns, erős és idegennek valóban ijesztő látványt nyújt, amikor éppen a feladatát végzi és "házat őriz".
A családban viszont egy nagyon kedves, hízelkedő, könnyen irányítható kutya.
Vannak buta rottweilerek is, buta embereknél, de ők többnyire nem is rottweilerek, csak úgy néznek ki.
Aki IGAZI ROTTWEILERT tartott már, vagy azzal megismerkedett, tudja, hogy milyen klasszis kutyák.

Közel 20 éve őrzi roti a házunkat. Éppen a napokban hoztuk a harmadikat, 8 hetes kölyköt.
Tapasztalataim az előző kettővel:
Csodálatos fajta. Ha kell, bohóc játszótárs, ha kell rettenthetetlen, megvesztegethetetlen porta és személyőr.
A családtagokat az élete árán is megvédi.Támadása, fogása, félelmetes. Ok, parancs nélkül nem támad, de ha idegen hatol be a területére, amikor a háziak nincsenek ott, annak az isten irgalmazzon.
Jól képezhető, imád "megfelelni" szeretett gazdijának, vérében van a munka.
A fentiekhez, természetesen minimum "engedelmes" szintnek meg kell felelni a kutyának, tehát képezni kötelező.Ha képzés, szocializáció nélkül nől fel, netalán láncra kötve a hátsó udvarban, egy kibiztosított kézigránáthoz válhat hasonlóvá.
Első rotis vegyen igénybe szakembert a képzéshez!!
A kanoknál az ivarérettségkor résen kell lenni, megpróbálhatja átrendezni hierarchiát.
Portán belül problémamentesen tartható, utcára vinni bizonyos kondíciót feltételez a gazda részéről, hiszen az ördög nem alszik, és hatalmas erejű kutya.
Nálunk mindig szabadon volt az udvaron, (jókora udvar), ha mi is kint voltunk, szabadon jöhettek- mehettek az ismerősök, nem kellett sem elzárni, sem megkötni. Ha egyedül volt, vagy éjszaka, akkor ez erősen ellenjavallt volt, a mellékhatások miatt...
Ha az ismerőseid a doggal, masztiffal elboldogultak, a rotival sem lehet gondjuk. Csak javasolni tudom!
Ahogy előzőekben már leírták: semmilyen kutyával, semmilyen körülmények között nem hagyunk egyedül gyereket!!!
A roti vérengző "harcikutya"? No comment!
Z.

Mi is most vettünk elsőnek rottweiler-t.Még csak 6 hónapos,de nagyon szófogadó.Néha alkalmi süketet játszik,de eddig még nem volt vele gond!(lekopogom)
Ja és én is tapasztalatlan vagyok kutyaidomításban,de olvasok,tanulok másoktól és remélem eredményes lesz később!
Elején én is tartottam tőle,de most már nem annyira!

Soha ne engedj neki, bármilyen ártatlanul néz.
A kiadott parancsot kutya kötelessége végrehajtani.
Másképp elkanászodik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!