Engedelmesség javítása?
Az elektromos nem az ülés megtanítására való. Főleg nem olyan kezébe, aki nincs tisztában a használatával.
Ahogy most csinálod, csak tönkre teszed a kutyádat egy életre.
Sose értettem minek elektromos nyakörv olyannak, aki nem tudja használni.
De ha még ez a nagyon egyszerű alap parancs megtanítása is gondot okoz, nagyon komolyan el kéne gondolkozni egy kutyaiskolán.
Lefordítom:
Kiadod a parancsot (Ül!) nem érti, nem csinál semmit te meg megbünteted. WTF???!!! Anyád téged is megvert 6 éves korodban minden egyes alkalommal, mert egy felolvasásra nem tudtad elmondani a ferset?!
#7 vagyok: De ahogy látom, Te alapjában nem érted.
Az enyakörv az egyébkén nagyon nehezen helyrehozható viselkedés problémákra lett kifejlesztve. Általános képzésre NEM jó. A kutya kvára nem érti miért bünteted meg egy ilye szituációban.
Megkérdezhetem milyen kutyád van? Csakmert ezek alapján nekem simán az jön le, hogy nem a megfelelő fajtát választottad.
E nyakörvet ilyesmire nagyon nem kellene használni! Csak megfélemlíted és összezavarod vele szerencsétlen kutyát, mint azt látod is. Nem makacskodik, hanem fél, nem tudja mit tegyen.
Felejtsd el az elektromost, és kezdj el pozitív megerősítéssel dolgozni a kutyával. Érd el, hogy ő maga akarjon engedelmeskedni, lesse a parancsaidat, akarja kitalálni, mit szeretnél és azt végrehajtani.
Ha nem megy egyedül, kiképzők segítenek.
A ló túloldalára sem kell átesni, az enyakörv nem ördögtől származó eszköz. És nem is viselkedés problémás kutyáknak van, az persze más kérdés, hogy egyre többen nyúlnak hozzá sajnos. Ez csak bizonyos típusú munkakutyák képzésére való.
Kérdező, ez így sok sebből vérzik. Valószínűleg nem is tanítottad meg megfelelően a feladatokat a kutyádnak, és nem is jól vezetted be az enyakörvet, most sem jól használod.
Ha a kutya (bármilyen kutya) érti és tudja a feladatot, nem kell enyakörv. Az ugyanis nem erre való. Ha pedig mégis ide használod, de jól tudod kezelni, 1-2 tréning alatt elmúlt volna ez a probléma. Fontold meg, hogy egy időre lerakod a kutyát is és a nyakörvet is, míg némi tudást még összeszedsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!