Kutyát nem szabad kézből etetni?

Sztem ezt inkább úgy lehet értelmezni, h ha eszel valamit éppen, akkor ne hagyd, h kunyeráljon, mert akkor nem leszel falkavezér.
Jutalomfalatot persze lehet kézből, de te abból nem eszel :D

jó, hogy megkérdezted,de én sem tudom :-))
Csak azt, hogy én is etettem kézből a kutyát (nyilván nem a teljes vacsoráját). Leggugoltam hozzá és adtam neki ezt-azt. Pontosan tudta, hogy ez egy bensőséges dolog, és kölcsönös bizalomra épül. Soha semmilyen probléma nem volt.
Szerintem is arról lehet szó, hogy amikor te eszel akkor ne adogass az asztal alá

Na akkor:
Igen van köze a falkavezérséghez is!
Ha a kutya úgy érzi ő a főnők a vezér akkor odafog kapni,mert a falkavezéré az eleség a maradék a falka többi tagjáé így "jogot" érezz,hogy megharapja a gazdát az étel miatt.Talán ennyi köze lehet a falkavezérséghez.
Ugyan már gondolom egy 15-20 kgs kutyát senkisem áll neki kézzel etetni!
Az,hogy a jutalomfalatot odaadja nem fog rászokni,hogy kézből eszik.
Ha a kutya tudja,hogy hol a helye ilyennel nem lehet gond.
Nyugodtan add kézből a jutalomfalatot (hisz mivel adnád mutatópálcával vagy belövöd a szájába)??!:)
Remélem érthető voltam.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!