Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Corgi, Beagle, Goldenretriver...

Corgi, Beagle, Goldenretriver kezdő kutyatartóknak?

Figyelt kérdés

Első kutyánk lenne, a srácok már rágják a fülem érte.

Panelba lakunk ,szegeden a vértónál.

Én 6-tól 1-ig dolgozok ,4-kor kelek,nekem mániám sétálni-futni a tó körül,reggel 5-5.15 környékén egyet.

Így letudnám akkor vinni,párom 9-re megy dolgozni,8-ra viszi a srácokat suliba,én 2-kor megyek értük,ilyenkor már tudnék kapásból kutyát sétáltatni oda-vissza,és utána a gyerekek vinnék gondolom.

Nyugodt,gyerekeket szerető kutyára gondolok,ami azért játékos is,de főleg a nyugodt,szelíd,kedves jellem vonz.

Azt mondták,ha gyerekeket szerető kutya akkor retriver vagy husky/malamut.

Az utóbbi kettőt nem merem panelba tartani,akkor se ha reggel,és délután letudom vinni,na meg első kutyának se.

2017. nov. 4. 10:34
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó. Én meg egy családcentrikus kutyát nem tartanék az udvaron. Nekünk labradorunk van. Napi 3 eu séta + egy 1-1,5 órás rendes kell neki (kölyökként napi 3x45 percet kellett vele menni). Ha ennyi mozgás meg van neki, akkor kellően el van fáradva, nem lesz hiperaktív, viszont lehet vele a lakásban játszani, simogatni, tanítani, fésülni. Kutyát nem azért tartunk, hogy kirakjuk az udvarba majd ott ellesz. Mert rojadtul unatkozni fog, nem szocializálódik és nincs is velük annyit foglalkozva. Nyilván van az a fajta, akit nem lehet lakásban tartani, de ez elényésző. Panelban is lehet egészséges körülmények között tartani nagytestű kutyát is, csak megfeleően kell foglalkozni vele.
2017. nov. 4. 12:26
 12/13 anonim ***** válasza:
22%
Corgie
2017. nov. 4. 12:39
 13/13 anonim ***** válasza:

"és utána a gyerekek vinnék gondolom."

Ne számíts rá! Nem tudom mennyi idősek a gyerekek, de ha kicsik, akkor aktívan szükségük van szülői, de legalább felnőtt irányításra, ha nagyok, akkor meg nagyon kamaszodnak :D Biztonságosabb úgy kalkulálni, hogy a szülőkre marad a meló, aztán örüljetek, ha nem.

Azt mondták, úgy hallottam... jó lenne, ha elkezdenél saját kutatómunkát (is) végezni, tapasztalat szerezni a neked, nektek tetsző fajtákkal, mert:

- az emberek elég sok baromságot tudnak összehordani

- ilyen beosztás és mozgékonyság mellett azért ennél jóval több választási lehetőségetek van

- teljes leírást úgysem fogsz leírást kapni egyik fajtáról sem (pláne nem gyakorin :D)

- megtapasztalni teljesen más (az agyonhájpolt goldenretirievekkel a világból ki lehet üldözni, egyszerűen van valami az alaptermészetükben, amitől a hideg is kiráz)

Első kutyához elengedhetetlen a kutyaovi, kutyaiskola. Sőt, még sokadik kutyához is erősen ajánlott, mert nem mindenkinek adatik meg az, hogy helyben összejöjjön egy baromi jó kutyás csoport, akikkel lehet szocializálni a kutyát. (Mi most próbálkozunk egy ilyennel, de havi max. 1 alkalom, amikor összejön, az meg édeskevés egy kölyökhöz.)

Azt, hogy csak helyben sétáltok, MOST felejtsd el! A kutya ugyanúgy megunja, becsavarodik tőle, mintha te folyton csak meló-otthon között ingáznál. Nagyon fontos, hogy minél több élethelyzetet megismerjen a kölyök és tudja, hogy kell viselkedni (pl. ne kapjon hétfrászt a hirtelen elinduló sorompótól, be tudjatok menni a boltba kutyakabátot próbálni...).

Szóval készüljetek arra, hogy rendszeres kirándultok a téli kikötőhöz, a tápéi Tisza-parthoz, a Gergely ligetbe, bementek a belvárosba szétnézni, beugrotok az Akelába szárított nyúlfülért stb.

Viszont ennél kevesebb energiát belefektetve nem érdemes kutyát tartani.

Összességében:

- gondoljátok meg, hogy mennyi energiát vagytok hajlandóak ti, szülők belefektetni a kutyába! Ha rátok, szülőkre maradna a kutya gondozása, lehet, hogy valami kisebb mozgás- és foglalkozásigényű fajta hosszú távon jobb választásnak bizonyulna.

- nézzetek szét ti magatok fajták terén!

2017. nov. 4. 17:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!