Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ideggyenge a kutyám?

Ideggyenge a kutyám?

Figyelt kérdés
Ha összepisili magát ijedtben a kutyám attól, hogy rászólok a másik kutyámra, az a gyengeség jele? Vannak ilyen érdekes dolgai, amiket nem tudok hová tenni, csak ere gondolni. Sosem bántotta őt senki, mindig szeretetben élt. Már egy éves.
2010. máj. 30. 14:53
1 2
 11/19 RastaMama ***** válasza:

Keress egy hozzáértőt, bár fogalmam sincs, ki foglalkozhat ezzel. Szerintem lehet ezzel valamit kezdeni, csak ne add fel, és ne dobd el magadtól. szép tőled, hogy gondozod, törődsz vele.

ki mondta ezt a szeparációs stressz dolgot? mit teszel ellene?

nem mondom, hogy nálad is így van, de sajnos sokan inkább ráfognak valamit az ebre, hogy ettől meg attól ilyen, aztán csak le se szarják.

2010. máj. 31. 09:38
 12/19 anonim ***** válasza:

Nekem is hasonló problémám VOLT a kutyámmal. Bár én menhelyről hoztam, de ha más kutyát szidtak, magára vette és teljesen bestresszelt. Elkezdtünk kutyasuliba járni (már több vizsgán túl vagyunk) és ott megtanultuk kezelni ezeket a dolgokat. Létezik kimondottan terápiás foglalkozás is a problémás kutyáknak. Nem reklámot akarok csinálni, de itt értünk el óriási eredményeket a kutyámmal: www.kutyasuli.hu

Itt van terápiás foglalkozás is kutyáknak. Nem olcsó, de tudnak segíteni a problémádon, nekünk legalábbis tudtak!!

Sok sikert!

2010. máj. 31. 11:22
 13/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm az utolsó két hozzászólást!

A falkavezérségi szabályokat következetesen betartom és vele működök is. Természetesen eszemben sincs eldobni magamtól.

A Népszigeti iskolát én is néztem, csak sajnos jelenleg nincs ennyi pénzem. :(

Nem adom fel, remélem legalább a srtesszt helyre tudjuk majd tenni idővel. A gyengeséggel nem tudom, mit lehet kezdeni, ha egyáltalán valóban erről van szó. Ha így is van, remélem valamennyit lehet csiszolni rajta. Keresem a szakember segítségét, mert ehhez én kevésnek érzem a tudásom, remélem találok olyan megoldást, ami tényleg segít és anyagilag is bírni fogom. Kénytelen leszek, inkább valahogy összekuporgatom a pénzem, a kutyámért bármire képes vagyok. Az biztos, hogy ezt így nem fogom hagyni, mert ez nem csak nekem nem jó, hanem a kutyámnak sem és nekem az a legfontosabb, hogy ő boldog és kiegyensúlyozott legyen.

2010. máj. 31. 12:12
 14/19 anonim ***** válasza:

11.22-es vagyok. Örülök, hogy felismerted Te ehhez kevés vagy. Ez az első lépés. Sajnos a népszigeti egyáltalán nem olcsó, sőt a legdrágább, de szerintem a legjobb is.

Van sok kutyaiskola, aki ugyanezen elvek alapján működik mint a népszigeti és olcsóbb. Nézz körül, hívd fel őket! A népszigetin két részletben kell fizetni a tanfolyam díját, ha ez segít valamit.

Ha mégsem megy, keress egy olcsóbbat, de előtte mindenféleképp nézd meg az iskolát, menj el bemutató napra vagy foglalkozásra, mindenhol van ilyen (elvileg).

Remélem sikerül találni megfelelő iskolát és sikerrel jártok!

Üdv

2010. máj. 31. 13:52
 15/19 A kérdező kommentje:

Vácon a Kutyadumában már jártunk, azt hiszem, oda fogok menni. Bár a tanfolyam mellett fontosnak érzem, hogy egyéni problémakezelő foglalkozást is kérjek, mert a tanfolyam anyaga nem lesz megoldás erre, szerintem mélyebbre kell majd ásni, egészen a hétköznapjainkba.

A másik kutyámat itt segítettek rendbe tenni, biztos vagyok benne, hogy most is működni fog, mert Kolozs Noémi tényleg profi, az én szememben ő már bizonyított azzal, hogy a reménytelen esetnek hitt kutyámat egyetlen találkozással "helyre tette".

Köszönöm, hogy lelket öntöttetek belém. :)

2010. máj. 31. 15:33
 16/19 RastaMama ***** válasza:
09:38as vagyok. Örülök, jó helyen van az a kutyus. Sok sikert!
2010. máj. 31. 17:20
 17/19 A kérdező kommentje:
Köszi :)
2010. máj. 31. 18:58
 18/19 anonim ***** válasza:

nem bíráskodtam, kérdeztem. Nem kell rögtön negatív hangsúllyal olvasni a hozzászólásom. "Megtisztelnél."

Azért kérdeztem, mert nyilván utána olvastál már a dolgoknak, ha tudod h szeparációs stresszben él, és általában rögtön írni is szokták mi rá a megoldás.

2010. jún. 1. 16:05
 19/19 A kérdező kommentje:
A megoldást továbbra sem árultad el... Honnan tudod, hogy eddig mit és hogy csináltam, kezeltem? Honnan tudod, milyen viszonyban vagyok a kutyámmal és mi okozza ezt nála? Továbbra is szívesen meghallgatom a tanácsod, ha gondolod írj privit, vagy akár itt. :) Csak tudod az a baj a kijelentéseiddel, hogy ahhoz gyakorlatilag nulla háttérinformációval rendelkezel, hogy ilyeneket mondj, miért nem kelelem szerencsétlent. Tudod én nem az az ember vagyok, aki először itt keresi a megoldást, hidd el, végső elkeseredésemnél tartok, hogy ilyet kérdezzek ezen az oldalon... :(
2010. jún. 1. 20:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!