5 hónapos keverék kutya nevelése? Otthon hagyása?
Muszáj dolgoznom, úttal együtt 9 órat vagyok távol.
Úgy próbálom őt otthon hagyni, hogy indulás előtt leviszem 30-45 percet majd viz csere,pakolászás közben mondom neki, hogy megyek dolgozni sietek hozzád vissza.
Majd kaja és probálom becsukni a szobába és indulni is.
Ilyenkor nyüszög kaparja az ajtót.
Már leszedte a tapétát, szétrágta az ajtó félfát, leszedi az asztalról amit elér és szét szedi.
Vannak játékai több féle.
A kicsi váratlanult került hozzám, csivavát szerettem volna 2018 elején, ezt megosztottam az édesanyámmal is.
Náluk születtek kiskutyák a párja már akkor többet megölt, és mivel neki eddig nem lett gazdája ő következett mázlista volt mert kiszökött az utcára.
Majd jött a telefon, hogy fogadjam be keresnek neki gazdit, ha 4 hónap alatt nem sikerül most se fognak.
Így válaltam kicsit felkészületlenül.
Szeparációs szorongás.
Ehez csak fokozatosan tudnád hozzászoktatni, egyik pillanatról a másikra nem fog kibírni 9 órát, ráadásul egy 5 hónapos kutya még pisi nélkül is nehezen húz ki 9 órát.
Javaslom, hogy napközben szobakennelben tarts és így nem tesz kárt sem a dolgaidban sem magában. Az evés, ivást inkább séta elöttre kéne mert így legalább séta közben tud üríteni és nem kell egész nap tartogatni.
Amit tettél, hogy befogadtad a kutyát az helyes döntés volt, viszont el nem tudom képzelni, hogy édesanyád egy ilyen emberre hogy tud eggyütt lenni. Próbáld meggyőzni őket ivartalanítsák a kutyát. Szomorú, hogy Magyarországon itt tart az állattartás és, hogy ezt büntetlenül meg lehet csinálni. Remélem hamarosan neki is része lesz hasonló kínokban.
A kutyától nem búcsúzunk el.
Kutyasuli segít megoldani a problémát.
1. probálok össze gyűjteni egy szoba kennelre.
ivartalanítás már megoldva az édesapám fogta és elvitte önköltségen a fiú kutyát ( hugomé)
A lány nem vihette mert az anyámé ő meg nem akarta hogy apám fizesse.
De elvileg a kertbe nem tudnak bemenni kutyák.
Én sem tudom hogy tud együtt élni nem csak a kutyákat bántotta.
A kicsi is bántva volt vizbe nyomta a fejét bele rugott , úgy jött hozzám hogy nem álltrá a hátsó lábára bizonyíték nélkül esélytelen és a hugom miatt nem is mennék bele ilyenbe.
2. a kicsi marad megoldást szeretnék találni a problémára nem új gazdát.
Kutya suliba pedig nem tudom vinni se pénzem se pedig időm munka mellett otthon is dolgoznom kell de legalább akkor velem van.
1. Fokozatosan kell hozzászoktatni.
2. 9 órát egy 5 hónapos esélytelen, hogy kibírjon egyedül.
3. A szobakennel nem megoldás, nem tarthatod az aktív napszakban ilyen sok időt ilyen kis helyre bezárva.
Én kialakítanék neki egy "tomboló" szobát + megkérnék valakit, hogy legalább egyszer vigye le napközben.
Nem tudok neki kialakítani tomboló szobát és sajnos fokozatosan se tudom szoktatni mivel muszaj dolgoznom
Létezik hogy hozzá szokjon és nem rongáljon?
Valószínűleg nem fog magától megoldódni, legalábbis nem 1-2 héten belül. Az egészre még az is rá tesz egy lapáttal, hogy bántalmazva volt korábban.
Esetleg szomszédot nem tudsz megkérni, hogy levigye néha néha sétálni?
Nem tudok megkérni senkit sem, sajnos.
Meg nem is szívesen bízom rá bárkire, mert nagyon fél.
Szóval úgy akarsz javulást, hogy te magad nem akarsz változtatni semmin, nem akarsz munkát rakni a probléma megoldásába. Ezt elmondod hogyan is gondoltad? Mit vársz így?
Sokkal több foglalkozás kell és tudatosabb nevelés minden területen. Olvass utána a szeparációs szorongás okainak. Ezt a 9 órát le kell felezni, közben legalább egyszer le kell vinni a kutyát. Miért beszélsz hozzá elindulás előtt? Tudod ezzel mit kommunikálsz felé? Te magad kéredés tanítod így a kutyát, hogy stresszeljen mindig, mikor otthon hagyod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!