Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért csinálja ezt a kutyám?

Miért csinálja ezt a kutyám?

Figyelt kérdés
Van egy keverék kutyám,kb 2 éves lehet,nálunk 1 és fél éve van.Nagyon aranyos,kedves,hűséges és szófogadó,imád minket.Éjszaka kennelben tartjuk de nappal az udvaron van... Tehát a probléma az,hogy szinte mindig belefekszik a macskakakiba...=S Párszor megfigyeltem,hogy mit csinál. Szándékosan keres egy macskakakit az udvarban,kiássa, odébb teszi és belehentereg.Általában a nyakánál.Sőt néha még meg is eszi=S Próbáltam,hogy kint maradok vele egészz nap,ameddig lehet és persze minél többször viszem sétálni és futni is,de amint elengedem pl.erdőben ott is felkutat valamilyen ürüléket. Nem tudjátok,hogy miért csinálja ezt??? Ötletek is jók lennének...
2010. máj. 29. 20:28
 1/5 anonim ***** válasza:

a kutyák ilyenek...minél büdösebb valami, annál jobban szeretik :D

sokszor figyelem a kutyákat a futtatón, ők is megeszik néha az ürüléket, és ha találnak valami döglött állatot, belefetrengnek.

2010. máj. 29. 20:33
 2/5 anonim ***** válasza:
Az enyém is csinálta. Szagosítja magát. A szagoknak jelentésük van, és a kutya "magára akarja venni" ezt a jelentést azáltal, hogy belehentergőzik a kakiba. Nem tudom, hogyan kell leszoktatni róla, én egyszerűen rászóltam, behívtam ilyenkor, mikor megláttam, hogy készül valamire. Eleinte fontosabb volt neki a szagosítás, később, fegyelmezés hatására már odafigyelt és ha hívtam, visszajött, és letett a hentergőzésről.
2010. máj. 29. 20:33
 3/5 anonim ***** válasza:
én ehez csak annyit tudok fűzni, hogy a kutyák a macskakakit azért szokták megenni, mert van benne valami tápanyag amit csak onnan tudnak felvenni
2010. máj. 29. 22:13
 4/5 anonim ***** válasza:

Esetleg nem valami vadászkutya keverék a kutyád??

Mert ha igen akkor ezért.

Azért fekszik/hempereg bele az ürlékbe,mert így felveszi a szagot és ha zsákmánt talál akkor természetesebb lesz a szaga.Ezért is szokott /esetleg/ döglött hallba hemperegni vagy kakiba és egyéb dögökbe.

Erről leszoktatni nem hiszem,hogy nagyon lehetne max rászolással ha meglátod.

A kutya nem tudja,hogy ha meglát egy macska akik akor:

"Jujj itt egy macskakaki ebbe olyan tápanyok vannak amit máshonnan nem kapok meg,akkor ezt megeszem"

nem ez elég vicces lenne és butaság is :)

A kutya megeszi a macska-kutya kakit ezt felméréseken még kutatják,de már elég sok hír kering erről majd megírom,hogy-hogy is van ez csak most sietek.

2010. máj. 30. 07:44
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat=) Hasznosak voltak nagyon.Én is arra gondoltam amúgy,hogy így valami miatt illatosabbá akarja magát tenni. Egyébként a kutyám Rottweiler-Németjuhász keverék,de a németjuhász nem olyan biztos...
2010. máj. 30. 12:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!