Mekkora baj, ha a tanítás elején kimarad egy nap?
Kutyusunkat 2 napja kezdtem el a fekszik parancsra tanítani (az ül már egész jól megy neki:). A második nap már volt egyszer kétszer, hogy jutalomfalat mutatása nélkül is sikerül lefeküdnie (első nap még a földön húztam előtte a falatot, hogy lefeküdjön, második nap is így kezdtem az elején, aztán már csak mutattam a falatot, mondtam h ül, fekszik, és miután lefeküdt, megkapta).
Most egy napra el kell utaznom, nem tudok vele foglalkozni sajnos. Tudom, hogy 2 nap alatt egy 5 éves kutyát tán nem is lehet megtanítani új dologra, de előről kell kezdenem mindent, vagy nem fogja teljesen elfelejteni?
A másik kérdésem az lenne, hogy sok helyen olvastam, hogy nem adhatunk lehetőséget a kutyusnak, hogy ne engedelmeskedjen, és ha csak ismételgetjük a parancsszót, az nem jár sok eredménnyel, mert az állat azt fogja hinni, hogy akkor fekszik le mondjuk, amikor ő akar.
Ha elsőre nem engedelmeskedik mit tegyek? Hagyjam ott, és menjek vissza később?
Köszi a válaszokat!
El kéne menni iskolába.
Alapvető dolog, hogy jutalomfalattal nem fektetünk.
Valószínű, hogy sok más mindent is hibásan fogsz csinálni.
Már miért felejtené el?
Tényleg jobb lenne egy kutyaiskola.Ilyen kérdésekkel.
Már miért ne fektetnénk jutalom falattal? Sőőőt.... labdával, amelyik olyan.
Vezényszót nem ismétlünk. Ha nem csinálja meg, odanyúlsz. Bár, ha kitartóan jutalmazod, nem veszed el korán tőle , nem lesz olyan, hogy nem csinálja meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!