Miért van az, hogy a kutyám nem eszik, csak egész nap fekszik?
Nagyon sürgős, mivel több, mint valószínű, hogy beteg.
Mondjuk eleve nem felvágottal kéne etetni...
Első: nem felvágottal etetem. Ez csak egy "teszt" volt, hogyha már a felvágottat se eszi meg, akkor valami biztos van vele.
Harmadik: kedd óta van ez a kutyával, de ahogy látom iszik, testhőmérsékletet meg vizeletet nem mértem.. Azért ennyire megvizsgálni sajnos nincs időm valamiből meg kell élni... Most értem haza reggel 5 óta és holnap megint kelek fél négykor leghamarabb hétvégén tudom elvinni állatorvoshoz, ha nyitva lesz egyáltalán...
A bágyadtság általában babéziára utal, ami ha későn van elkapva, akár a kutyus halálával jár. Azonali orvos ilyenkor az egyetlen megoldás. Nézd a vizeletét, ha véres, akkor nagy a baj!! Volt már ismerősöm, akinek a kutyája (40 kg os erős, masszív kan) összeesett annyira legyengült tőle! Hálistennek ő túlélte.
Szóval lényeg a lényeg, hogy ha a kutya kedvetlen, nincs étvágya, az már komolyabb eset, hiszen általában nagy a fájdalomküszöbük.
Valóban a vizeletet megnézni kemény 10 másodperc, hőt mérni pedig akár egy teljes percig is eltarthat a lázmérő letakarításával együtt. Ez tényleg megterhelő idő egy beteg kutya esetében. Jó ég, ha ennyire lesz.rod azt a szerencsétlen állatot, ha ennyire nem foglalkozol vele, nem akarsz rá még most sem időt, energiát szánni, nem vagy hajlandó felelős emberként viselkedni, akkor miért is tartod? Miért nem keresel egy sokkal jobb gazdát neki, aki nem csak nézegeti a szenvedését? Még egy menhelyen is jobb dolga lenne, több figyelmet kapna. Vagy esetleg még szereted is nézni, hogy rosszul van, hogy beteg. Milyen mentális betegségedet elégíti ki az, hogy nézheted amint a saját állatod, akiért felelősséget vállaltál, szenved?
És igen, kioktatlak, megvetlek és lenézlek, ennyiből is meg merem ítélni, hogy pocsék ember vagy.
Utolsó te már messzire mész. Ki mondta, hogy élvezi, hogy szenved?
Esküszöm ebben a kategóriába már nem lehet kérdést feltenni, mert egyből habzó szájjal repültök rá a gazdik egyetlen hibájára.
,,Akinek nem inge...”
Kérdező, a főnököd biztosan megérti ha késel 1, max 2 órát amíg elviszed orvoshoz. Szerintem kéreckedj el, nehogy komolyabb baja legyen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!