Hogyan adnátok át az ajándék kiskutyát 6 éves kisfiúnak?
Sokáig úgy nezett ki nem jön össze karácsonyra a kiskutya (nem volt alom ami pont Decemberben elhozható).
De december közepére mégis találtunk egyet :)
100 meg 100 ilyen videót megnéztem, dobozban vagy csak begy a lakásba/kimegy az udvarra és ott van. Segítsetek, valami nagyon jót szeretnénk!!! :)
"Tiszta idegroncs lett ez a kutya is...ja nem. "
Vedd már figyelembe hogy a kutyák sem egyformák, még a testvérek sem... egy dolog hogy az egyik simán tűr valamit, a másik attól akár be is pisilhet ijedtében...
Miért írsz ki kérdést, ha meg vagy győződve róla, hogy a kutyának jó, ha dobozban adják át? :D
Egyébként már leírták előttem a megoldást: mondd a gyereknek, hogy várjon csukott szemmel, hozd be a kutyát, aztán szólj a gyereknek, hogy kinyithatja a szemét. :D
Szerintem is ölben lenne a legjobb.
Kisfiam-lányom, van mégegy ajándék Neked, csukd be a szemed, ne less! Ekkor behozod a kutyust. Én kötnék még a nyakörvére egy ajándékszalagot is.
Én 8 évesen kiscicát kaptam születésnapomra, anyám reggel betette őket az ágyamba és ők keltettek.
Szerintem a legegyszerűbb az amit már írtak, szem becsuk/beköt és úgy az ölébe tenni.
Amúgy haveroméknál a kistesó (szintén 6 évesen) kért kutyát, megbeszélték hogy akkor bizonyos feladatokat el kell majd látnia a kutya körül, csináltak neki egy "gazdiszerződést" amiben fel van sorolva, hogy miket kell megcsinálni, pl. az esti etetés, a vízcsere, séta, játék. Ez abból a szempontból volt jó, hogy a gyerek tudta előre hogy a kutyának vannak szükségletei, nem lehet kihagyni a dolgokat csak mert épp nincs kedvünk. Ezzel elkerülhető, hogy teljesen a szülőre maradjon az állat gondozása, ami sajnos sokszor megtörténik.
Tegyél a dobozba egy plüsskutyát, ami hasonlít az igazira.
Mondd meg neki, hogy sajnos nem sikerült kutyát szerezni, de talááán ha jó gondját viseli, akkor a mikulás/angyalka/kisjézuska igazi kiskutyává változtatja.
Másnap sutyiban kicserélitek az igazira
Ezt unokatestvéremmel csinálták meg a szülei, a kissrác arca leírhatatlan volt :DD az a tipikus gyermeki "léteznek csodák" arckifejezés
(plusz mindenkinek biztonságosabb és kevésbé stresszes, ha az élő állat csücsül a dobozban)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!