Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A kutyám madarat ölt. Aggódjak?

A kutyám madarat ölt. Aggódjak?

Figyelt kérdés

Nagytestű 5 éves ivaros szuka kutyám van, akit ma tetten értem, amint eutanáziának is beillő sebességgel kap be egy akkora madarat, aminek éppen csak a lába lógott ki a szájából.

A kutyám igen jól táplált (kövérkés), nagyon okos, és kifejezetten szelíd kutya (hittem eddig). Nem volt éhes, előtte fél órával evett, minőségi kutyakaját kap minden nap kétszer.

Eddig nem láttam őt élőlényt elpusztítani, nem jár ki a kertből, csak ha én viszem, és sohasem volt vadászó típus.

Most szörnyen aggódom. Számíthatok-e rá, hogy ezentúl kiszökik, és kacsákat, tyúkokat, miegyebet fog elpusztítani? Eddig sohasem bántott egy macskát sem, tartanom kell-e tőle, hogy ezentúl agresszívebb lesz velem, a macskával, a többi emberrel?

Miért tette?

Lehet, túlságosan felhúztam magam ezen az eseményen, de elrettent a gondolat, hogy az én kutyám, aki még egy labdát is úgy hozott vissza, hogy a nagy fogaival nem tett kárt benne, ma ugyanazokkal a fogakkal elvette egy madár életét.

2010. máj. 29. 12:04
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
igen, férje van:D Am szerencsére a mieinket nem lövik le, mert szeretik az állatokat a szomszédok (+a többi somszéd), és nekik csak kutyulijuk van. Ja és a saját galambjainkat ölik me:(
2010. máj. 29. 12:45
 12/18 Akiteki ***** válasza:

Van esélyed, hogy rászokik. Sajnos ha egyszer rákap, utána rendszeressé válik. Lehet, hogy ha van otthon baromfi, akkor azokat családtagnak tekinti, ezt csak Te tudhatod.

Nálunk pl. minden kóbor birtokháborító cica halálbüntetést kap. De a saját macsekunk játszik velük.

2010. máj. 29. 12:52
 13/18 Foorty válasza:

Istenem, a kutya ilyen. Az én kutyám is megöli a madarakat, ha eltudja kapni, macskám úgszint... engem cseppet se zavar. Kutyáim és a macskám tök jól megvannak, noha a szomszéd macskát már kapták meg a kutyák mer átmászott hozzánk, de minek mászkál? A kutyáim már embert is haraptak meg, igaz csak miután bemászott hozzánk, szal érthető, de ettől minket és olyanokat akiket ismer, vagy velünk van sose bántott. Evés közbe kiveheted a kaját a szájából és nem kap meg egyik se, szóval szelídek velünk, de akik bemásznak/benyúlnak azokkal nem ilyen. Nem hiába van kint a tábla h harap a kutya. Ja és a mi kutyáink sose mennek ki az udvarunkból, igaz van kapunk, de mindig nyitva van.

Szóval sztem ne foss és legfőképp egy kutyát sose szabadna megkötni, attól tényleg agresszív lesz és még a kedvenc gazdiját is megtámadhatja (persze beszélek itt a hosszú kikötésekről).

2010. máj. 29. 13:05
 14/18 Akiteki ***** válasza:
Minek annak kutya, aki kiköti egy láncra? Hogy legyen mi után szart pucolni?
2010. máj. 29. 13:31
 15/18 anonim ***** válasza:
A mi kutyánk is vadászik madarakra, vakondokra. Ezért szerintem ne kösd ki. Próbálj vele többet játszani, elfoglalni valamivel.
2010. máj. 29. 13:56
 16/18 anonim ***** válasza:
Nem lehet hogy a falkavezér és úgy gondolja, ő dolga vadászni a falkának meg magának?
2010. máj. 29. 14:48
 17/18 A kérdező kommentje:

Még sohasem fogott madarat. SOHA.

Szeretném hangsúlyozni, hogy:

1, a kutya éjszakára amúgy is be van zárva, nem új neki a szitu!

2, attól félek, átmegy az egyik szomszédhoz, elkap valami szárnyast, azok meg lelövik!

3, sokat foglalkozom vele, a kert is hatalmas, naponta kétszer sétálunk, játszom vele, nincs elhanyagolva a kutya!

Egyébként szuka, és teljesen aláveti magát az akaratomnak, vagyis egészen biztosan elfogad falkavezérnek.

Az fogom csinálni, hogy egy darabig gyakrabban nézek ki hozzá. Ha csak egyszer is rajtakapom, hogy elcsavargott, bezárom a kennelbe (amely szintén nem börtön, teszem hozzá, szép, nagy, füves réz van elkerítve neki, vadiúj kutyaólja van, nemrég kapta).

Köszi a tanácsokat!

2010. máj. 29. 15:23
 18/18 Akiteki ***** válasza:

Tegyél fel villanypásztort, akkor biztosan nem megy át.

Én is ezt csináltam, miután az egyik kutyám kiirtotta a harmadik szomszédunk teljes tyúk és nyúlállományát röpke 10 perc alatt. Szerencsénkre nem voltak otthon, így csak utólag kellett fizetnem, de akkor keményen.

2010. máj. 29. 15:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!