Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Foktónyakörv (lánc) vásárlása...

Foktónyakörv (lánc) vásárlása esetén a kutya közvetlen áll alatti nyak méretét kell alapul venni vagy a "normál" nyakméretet?

Figyelt kérdés

Illetve mi a jelentősége/külömbség a aprószemű, ill. hosszúszemű között, illetve hogy van helyesen igazán fixre visszacsatolva? Mert itt sokan kihangsúlyozák ezt :)

Az érthető, hogy csak akkor hatásos, ha közvetlen áll alatti részen helyezkedik el és nem csúszik le.

2017. okt. 10. 18:13
 1/6 anonim ***** válasza:

Mivel a fején át kell jusson az összekapcsolt nyakörv, ezért a fej körméretét kell mérned, ahol a legszélesebb.

Ha fixre csatolod, minek a lánc?

Részemről a hosszú szeműt nem szeretem, mert nem csúszik olyan könnyen, mint a kis szemű. Szokták mondani, hogy a hosszú szemű jobb a nagy szőrű kutyáknak, Tapasztalatom, hogy mindkettő szépen koptatja a szőrt.

2017. okt. 10. 20:34
 2/6 anonim ***** válasza:

A kutya fejkerületét kell lemérni, hisz azon múlik, hogy rámegy-e a nyakörv vagy sem. A fejkerületnél 1-2 cm-nél nagyobb nyakörvet érdemes venni.

Az aprószemű szimpla nyakörvet nem tudod méretre csatolni. Illetve nekem az a tapasztalatom, hogy hosszabb szőrű kutyáknál jobban becsípi a szőrt, jobban kikoptatja a nyakat. A hosszú szemű praktikusabb.

Úgy tudod visszacsatolni, hogy a fojtós végét kihúzod addig, amíg elég feszes nem lesz, majd visszacsatolod abba a láncszembe, amelyiknél kb megmarad ez a feszesség. Olyan feszes legyen, hogy nyilván a légzésben ne akadályozza, de ne csússzon le a nyakán.

2017. okt. 10. 20:41
 3/6 anonim ***** válasza:
0%

Először is miért szeretnél fojtót venni a kutyádnak?

húz?

fegyelmezni szeretnéd?

kiképzéshez kell?

ha húz inkább a Karay Zoltán féle retríver pórázt próbáld ki. Nekem azzal sikerült megtanítani sétálni a németjuhászomat. Korábban használtam nagy/hoszzú szemű fojtót, de azt úgy vette, mintha rendes nyakörv lenne rajta+ nem is szorul meg rendesen+ csak a kutya nyakának az alsó részén. Úgyhogy ma inkább csak "díszként" használjuk, amikor a réten sétálunk vagy máshol el van engedve.

A láncos fojtókkal az a baj, hogy nem tudod fixálni a fej alatt, ha meglazul lecsúszik. (ezért jobb a retríver póráz, mert az teljesen fent tudod fixálni)

Ha engedelmes korrigáláshoz szeretnél fojtót, akkor inkább 1 soros kicsi szeműt vegyél. (szerintem). Vagy ha kutyasuliba jársz kérdezd meg, hogy ők bizonyos célokra milyen nyakörvet javasolnak.

2017. okt. 11. 00:23
 4/6 anonim ***** válasza:
52%
"Karay Zoltán féle retríver pórázt". Hát ezen nagyot nevettem. Mintha bizony ő találta volna fel, és nem létezett volna már sok-sok évvel a születése előtt is.
2017. okt. 11. 11:23
 5/6 anonim ***** válasza:
49%
Képzeld azt tudom, hogy retríver póráz nagyon régóta van, ellenben azért írtam, hogy Karay féle, mert ha nem tudnád az sokkal vékonyabb és ezért jobban kontrollálható a kutya.+ ha esetleg venni szeretne a kérdező, akkor tudja, hogy hogy keressen rá, de degradálj csak le nyugodtan. Látom sikerült hasznos választ adnod a kérdezőnek, de látom a lepontozás az megy...
2017. okt. 11. 17:44
 6/6 anonim ***** válasza:
Értem, szóval ő találta fel a felvezető pórázt. :D Meg a vékony zsinórt is. :D
2017. okt. 11. 22:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!