Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Vérzett a pincsim mind2...

Vérzett a pincsim mind2 szeme! Az állatorvos azt mondta hogy valami nyomás miatt kidurrant a szeme és nem valószínű hogy látni fog! Mit tegyek hogy újra lásson?

Figyelt kérdés
Szerintetek mit tegyek a pincsimmel? 3 év körüli kan kutya. Nagyon imádom, viszont most elég nehézkesen lát. Az állatorvos azt mondta, hogy fényeket meg foltokat talán lát, de nagyon rossz látni hogy így szenved. Már az is megfordult a fejemben hogy elaltattatnám, de nem vagyok rá képes mert nagyon a szívemhez nőtt már. A kutyusnak a szemvérzése előtt kötőhártya gyulladása volt, előtte még nagyon ritkán piszkálgatta a szemét. Léccives írjatok valamit mert az orvos már azért kűzd a krémekkel, hogy legalább a szemét ne kelljen kivenni, nem azért hogy lásson, mert már annyira nem bízik abban hogy újra látni fog.
2010. máj. 28. 20:02
 1/10 anonim ***** válasza:
79%
Nekem is pincsim van az egyik szemét már ki kellett venni. Mi úgy vagyunk vele, hogyha megvakul, meg várjuk, hogy majd hogyan boldogul. Elég lesz-e a szaglása és a hallása a tájékozódáshoz, nem lesz e hosszútávon nyugtalan stb. Ha azt tapasztaljuk, hogy nem jó neki akkor elaltatjuk.
2010. máj. 28. 20:08
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos mivel nem vagyok állatorvos, fogalmam sincs, mit lehetne még a kutya szemével csinálni:( de annyi biztos, hogy a helyedben elvinném más állatorvosokhoz is, esetleg elvinném az Állatorvosi Egyetem klinikájára, ott vannak a legjobb orvosok.
2010. máj. 28. 20:09
 3/10 anonim ***** válasza:
58%

van másik kutyád?

lehet az piszkálta meg, egyik ismerősömmel is ez történt, de neki a kutyáját azonnal megműtötték (a nagykutya ráütött egyet a mancsával a pincsire annak meg vérzett a szeme meg kicsit kimozdult neki :S) de ha nincs, lehet azért piszkálta a szemét, mert belelógott a szőr. a kötőhártyagyulladással nagyon kell vigyázni, hisz az embereknek se tesz valami jót, hát még nekik...? mennyi idős? ha nem öreg, akkor azt javaslom, vidd el korházba, kérdezd meg mennyi esélye van hogy lásson, ha nincs rá esély akkor vagy elfogadod hogy vak (egy vak kutyát is ugyanúgy lehet szeretni mint egy látót). szerintem ne altasd el, ha a látásán kívül nincs más baja. gondolj bele... te megvakulnál és azon gondolkozna a családod hogy megöljön-e csak azért mer nem látsz :S egyébként az altatás elég nagy lelki teher lenne számodra is....

4/10 anonim ***** válasza:
65%
én úgy vagyok vele, hogy ha szeretem az állatkámat (van egy pár - nyuszi, tengerimalac...) és szenved, akkor inkább elaltatom, minthogy a magam örömére éljen - és szenvedjen - .
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
20:09-es vagyok. Az lemaradt, hogy akkor altatnám el ha már végképp menthetetlen :( és fáj neki "élni" :(
2010. máj. 28. 20:10
 6/10 anonim ***** válasza:
77%

Kedves kérdező!

Tudom, hogy azért tetted fel a kérdésedet, hogy hátha valaki egy csoda módszert mond neked. Azt is, hogy a remény hal meg utoljára.De hidd el, hogy a kezelőorvos sok évig tanulta a szakmáját, nálunk, laikusoknál jobban ért a kutyádhoz. Ha el is vesztené a látását, ez még nem ok az elaltatásra.Tud rendes életet élni vakon is.Hogy mégis az elaltatás jutott eszedbe: szereted te a kutyádat?

2010. máj. 28. 20:12
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
A pincsik olyan ideges természetű kutyák, hogy képesek fölstrófolni magukat annyira hogy a vérnyomásuk miatt "kiesik" vagy felrobban a szemgolyójuk... Szerintem nézesd meg egy másik dokival is a biztonság kedvéért. Elaltatni elsőre szerintem nem jó ötlet. Láttam már vak kutyát, és meg kell mondjam kevesebb dolognak ment neki mint az én lökött kiskutyám:) Mindenképpen adj egy esélyt neki hogy megszokja, ha megvakul is. Ha hosszú távon sem boldogul akkor esetleg... Sok sikert
2010. máj. 28. 20:13
 8/10 anonim ***** válasza:
Egy vak kutyus is teljesen jól elboldogul a megszokott környezetében, egyáltalán nem lehet rajta észrevenni, hogy vak, annyira ügyel minden dologra. Eleinte lehet, hogy valaminek nekimegy, de hamar meg fogja tanulni mindennek a helyét. Ez nem ok az altatásra, vakon is teljes értékű életet élhet. Max a pórázról nem lehet elengedni.
2010. máj. 28. 20:22
 9/10 anonim ***** válasza:

20:12-nek

vannak egyes állatorvosok, akik (már) kevesebbet tudnak az állatokról mint mi, és van amikor csak snaszból mondanak valamit,hogy mihamarabb végezzenek a páciensekkel és mehessenek haza :S

Nekem ez miatt halt meg az egyik kutyám. Azóta már másik állatorvosnál vagyunk szerencsére.

2010. máj. 28. 20:23
 10/10 Akiteki ***** válasza:

Elég riasztó lehet így látni szegénykét. Kívánom, hogy menthető legyen.

De ha mégsem: Nekem van egy kutyám, aki már 3. éve vak. Ugyanúgy működik mindene, megy ki megugatni a postást, jön simit kunyerálni. Csak nem játszik a többiekkel, inkább hozzám bújik. Póráz nélkül tudunk sétálni (nem utcán, hanem a réten), jön a hangom után. Ha nincsenek emiatt fájdalmai, ne altasd el.

2010. máj. 28. 21:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!