Hogyan igazolható egy befogadott kutya tulajdonjoga?
Régebben azt hittem, hogy a chip ezt igazolja, de már tudom, hogy nem. Viszont mi pl. egy ideiglenes befogadótól (magánszemély) vettük át a kutyánkat, természetesen nem volt papír meg semmi, egy hirdetés volt egy gazdátlan alomról, mi meg elmentünk és elhoztuk az egyiket és ennyi. Így utólag lehet valahogy jogilag "rendezni", hogy a kutya a miénk? (Természetesen chipes, az önkormányzatnál is be van jelentve - ebösszeírás miatt.)
Ilyen helyzetben, ha pl. elveszne, és aki megtalálja, nem akarná visszaadni, mi történne?
ha a chip az oltási könyvvel együtt bizonyos névre szól, akkor egyértelmű, hogy az a gazda a tulajdonos.
Egyébként mi értelme lenne a chipes azonosításnak?
ma 14:11
Ezt csak annyival egészítem ki, hogy a megtalálónak minden tőle telhetőt meg kell tennie, hogy a kutya gazdája megtalálhassa a kutyát. (plakát, közösségi portálok, állatorvosok, menhelyek). Vagyis ha valaki hazavisz egy talált kutyát és azt "eldugja" 3 hónapig, akkor nem lesz a tulajdona.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!