Miért bolond szinte minden öleb?
Ez náluk hajlam, vagy kizárólag a nevelés hiánya miatt van?
Már nagyon idegesítenek, hogy állandóan neki akarnak menni a kutyámnak minden ok nélkül. Ordítanak, vicsorognak, csattogtatják a fogukat stb. Yorkie, csivava, pomerániai- ezekkel találkozunk leggyakrabban. Most ide költözött vki a házba 2 csivavával, az egyik konkrétan elmebeteg, ha meglátja a kutyámat, megőrül, és mindig bele is sikerül marnia, mert a gazdája nem tudja olyan gyorsan visszafogni soha. Nem értem, hogy lehetnek ilyen k9s szörnyetegek, elég röhejes, hogy akkora az egész kutya, hogy ha ráfújok, elrepül, de azért akkora nagy a pofajuk hogy az elképesztő...
Nevelés hiánya miatt.
Ismerek normális yorkie-t és csivavát is, igaz, csak összesen 1-1-et.
Egyrészt az ilyen kutyák 90%-a szaporítótól származik, ahol senkit nem érdekel a kutya jelleme és idegrendszere, csak kicsi legyen meg cuki... az senkit sem érdekel, ha beltenyésztett idegbeteg állat lesz belőle...
Másrészt meg nagyon sok gazdi (tisztelet a kivételnek) úgy kezeli ezeket a kutyákat, mint egy pár hónapos csecsemőt... Nem tudják vagy nem is akarják felfogni, hogy kutyájuk van, akit nevelni kéne... hanem még direkt élvezik is hogy idegráng a kutya a póráz végén, mert jajjdecuki... meg ha rászólna esetleg akkor az már jajj az állatkínzás, meg "én így szeretem őt, elfogadom ilyennek", mert azt hiszik ez a normális... és ráadásul még húzzák is be egymást (a gazdik) a hülyeségbe...
Szerintem is inkább a nevelés hiánya. Egyszerűen nincsenek annyira rákényszerülve a gazdáik a rendes megnevelésükre a méretük miatt, mert egy ilyen kiskutya esetében azért kevésbé problémás a hülye viselkedés, mint egy nagytestűnél, akinél egyszerűen ténylegesen fizikailag küzdeni kell a kutyával, ha nincs megnevelve. Persze ettől még gáz ez a dolog.
Meg amúgy szerintem benne van a féltés hatása is abban, ahogy ezek a kiskutyák a nagyokkal viselkednek. Ha a gazdi fél, amikor egy nagyobbal találkoznak és elrángatja vagy felveszi a kutyát, akkor ez beépül a kutyába is. Én amúgy megértem ezt valamennyire. Két nagytestű kutya ha összebalhézik kicsit, olyan rettenetes kárt azért nem tesznek egymásban, ha ott van a két gazda is, de egy ilyen egykilós kis izét másodpercek alatt meg lehet ölni.
Azért, mert te velük találkozol legtöbbet :) Ennek két oka van:
- Úgy vettem ki a szavaidból hogy társasházban élsz és oda kizárólag kis méretű kutya való, mint tudjuk.
- A közepes és nagytestű kutyákat egyszerűen otthon hagyják az udvarban. Vagy eleve, mert elég nekik az udvar, vagy miután néhányszor elrántják és fél utcányit húzzák a gazdit az aszfalton. Egyszerűen kevésbé vannak szem előtt.
Kertvárosban élek, hidd el, itt sem normálisabbak a gazdik és ebből következően a kutyák sem :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!