Mennyire, és mikor indokolt a senior táp?
Figyelt kérdés
5 kutyánk van, ebből 1 kölyök, és 2 senior. Így 3 féle tápot vásárolunk jelenleg. A 2 idős közül egyikük sincs elhízva, és mozgékonyak, mégha már nem is annyira, mint fiatal korukban. Ha ők nem senior tápot kapnának, az járna-e valamiféle hátránnyal? Nekünk nem kéne, csak 2 féle kaját venni, meg így némileg olcsóbb is volna.2010. máj. 28. 08:25
1/5 Winner of Royal Hill 

válasza:

Milyen fajta kutyák?
2/5 anonim 

válasza:

A senior táp szerintem akkor kell, ha az emésztésük megváltozik ,pl gyakran kakil, vagy gyakori a hesmenés. Vagyis helyes emésztésben játszik nagy szerepet a senior táp.
De sztem ha már idősödnek, az egészsége miatt fontos lenne, hogy kapják a senior tápot. Az idős szó relatív: kistestű esetén 9 év felett felett kb, nagytestűnél inkább 7-8 év felett, de pl német dognál már 6-7 év.
3/5 A kérdező kommentje:
Egy tacsi keverékről (kb 11 kg) és egy törpe pincserről van szó. Sajnos kb egy évvel ezelőtt még Chappivel etettem őket, mert nem voltam elég felvilágosult. :( de még akkor is normálisnak találtam az emésztésüket, és azóta sincs ez másként, hála égnek.
2010. máj. 28. 11:58
4/5 Akiteki 

válasza:

Bevallom őszintén, amikor a kutyáim betöltötték a 8 éves kort, én is kezdtem nekik venni senior tápot. Aztán több kutyám lett, ahány darab, annyi félével kellett volna etetni őket. Így inkább kapták ők is a felnőtt tápot. Nem híztak el, arra az adagolással is oda lehet figyelni. Vettem az öregeknek vitaminokat. 15 évig éltek.
5/5 anonim 

válasza:

Az alábbi link ugyan főleg macskákról szól, de sok minden kutyákra is vonatkozik benne, és megtudhatod azt is, miért kell idős állatot senior tápokkal etetni, miért nem szabad adult tápokat kapniuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!