Melyik markajú kutyatáptól kell óvakodni illetve mit ajánlanátok?
Amitől óvakodj: Chappy, Pedigré, saját márkás, 1500/10 kg... és ilyenek.
Én sokáig Dog Chow.val etettem, majd áttértünk a Brit Premiumra. Ez tökéletesen bevált.
Ja, a Royal Canint sem ajánlom.
NÉBIH felmérés szerint legjobbak:Ecopet,Select Gold,Natural&Delicious, Dog Chow.
De van fent neten kutyiskolák listája is, pontozással.Nem biztos hogy a drágák jobbak is, de azért én nagyonolcsóval nem etetném.
Én a kutyáimat hússal etetem, szárazat néha kapnak jó minőségűt.
A kutya húsevő állat, úgy kellene etetni, mint ahogy a farkas eszik.
Az ember azért fogja rá hogy jobb táppal, mert ez neki egyszerűbb mint kínlódni a véres hússal. De aki szereti a kutyáját, nem magával törődik, hanem mi jó a kutyának.
Amit mi emberek megeszünk, belesűrítenék ilyen kis bogyókba, és azt kéne állandóan rágnunk, mást nem kapnánk-hát kipróbálnám azokon, akik soha húst nem adnak szerencsétlen kutyájuknak. Vagy egész életükben vajas szalámis kenyeret etetnék velük.
Én semmivel nem etetném aminek az ára 500 (ha az ember megteheti inkább 1000) Ft/kg ár alatt van és szintén semmivel ami kapható a hiperekben. Én Brit Care-rel etetek jelenleg és ha elfogy váltunk Acanara.
Egyébként amelyik márkák nagyon hypoltak és drágák de nem éppen jó az összetételük azok a Royal Canin, Eukanuba ezeket érdemes kerülni.
Chappit, Pedigree-t, és hasonlókat kerüld, meg úgy alapból mindent, aminek az összetevő listája valamilyen gabonafélével kezdődik.
Amit ajánlani tudok olcsóbb kategóriában, az a Fitmin, Brit Premium, illetve a Josera egyes tápjai (a Festival pl. tök jó, de az Economy-t inkább kerüld, az nem jobb az S-budget tápoknál), ezek kb. 500-700 Ft/kg-ra jönnek ki, ha nagy kiszerelésben veszed. Drágább kategóriában szerintem jó a Brit Care, Real Nature, N&D, Optimanova, Carnilove, ha megteheted, akkor Acana, Orijen. Illetve ha van időd, energiád, és nagyméretű fagyasztód, akkor BARF-ozhatsz is vele, de ennek alaposan nézz utána, mielőtt elkezdenéd.
Az összeset aminek a hústartalama nem éri el legalább a 30%-ot. Viszonyításképpen egy szuperprémium táp 70% fölötti hústartalommal rendelkezik.
A kimagaslóan jó tápok: Acana, Orijen, Natural & Delicious, Carnilove, ToTW, Real Nature,
A jó középkategóriás tápok pedig: Brit Care, Josera stb.
Amit javasolnék, hogy kerülj az a Royal Canin. Álltalában ez van a legjobban reklámozva az állateledel boltokban és rendelőkben ( az orvos jutalékot kap tőlük), de ez egy borzalmas táp ha ár-érték arányban nézzük és sokakat megtéveszt.
Ami rossz: Pedigree, Purina (Friskies, Darling stb) Chappy, Sparos és Tescos tápok, Morzsi stb. + a Royal Canin
Amit javaslok: Brit Premium, Brit Care, Happy Dog, Josera, Bosch, Real Nature.
Ne dobd ki!
Nem lesz annak még semmi baja sem.
De ha nem szeretnéd már odaadni a kutyádnak, akkor ajándékozd el egy menhelynek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!