Meddig kell adni a junior tápot a kölyök kutyának? Mikortól számít felnőttnek?
Nem túl sokáig, mert nagytestű kutyafajtáról van szó.
Max 4 hónapos koráig,de onnan tól felesben keverve felnőtt táppal. Kb 7 hónapos korától csak felnőtt táp.
2-es,hát nem...
Nekem 7 hónapos (nagytestű) kutyànál kérdezte a doki hogy UGYE FELNŐTT TÁPOT ESZIK? Nagy testű kutyàkat tilos kölyök/junior tàppal etetni. A csontjaikat és izületeiket tönkrevágja a túlzott fehérjebevitel.
A labrador, és a nagytestű kutyák többsége 16-18 hónapos korára számít felnőttnek. Én A Német Juhászból indulok ki, de kérdezd meg nyugodtan a tenyésztőt ő szakmailag korrekt választ tud arra adni, hogy mikor éri el a teljes fejeltséget a fajta.
Nagytestű kölyök táp a legideálisabb 3-4 hónapos koráig aztán 16-18 hónapos koráig Junior nagytestű táp, aztán jöhet a sima Adult megjelölés.
Alapvetően a prémium minőségű tápokban és azok kölyök Junior megjelölésükben minden benne van amire a fejlődés során szükség lehet.
A Royal Canin felejtős, az nem túl ideális a fejlődéshez és a magas gabona tartalom miatt magasabb az esélye az elhízásnak melyre a Labradorok alapból is hajlamosabbak.
Amiket én ajánlani tudok: Profine, Brit Car, Brit Premium ( ez alsóbb kategória így olcsóbb), Optima Nova, Platinum, Acana, Marp, Taste Of The Wild.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!