Van egy 8 hónapos Yorkim, és van problémám bőven. Mikor hozzánk került pelenkára szoktattuk aztán megelégeltem hogy ezáltal a séták alkalmával nem volt hajlandó lent végezni a dolgát, igy elvettem a pelenkát. Na és most tudnátok segiteni?
Premium minosegu kutyatapot kap napi 2szer reggel es este...napkozben is probaltam beiktatni egy evest, de nem kell neki, nem eszik egy falatot se...csak reggel es este.
Akkor mar nem szidom le ha hazaerek, de sokszor kaptam már rajta, es hiaba szidtam le...
Minimum 5-6X le kell most vinni. Kérj meg barátokat, szomszédot, bárkit. Kutyás ismerőst, gondolom már vannak barátai a kiskutyának akiknek a gazdáját te is ismered. Nálunk így ment 5-6 ember vitte vetésforgóban az új kiskutyát délben, mert gazdi dolgozott. Ki-mikor ért rá, beosztottuk.
Felnőtt kutyát ismerek akit 2X visznek egy nap (óriás schnauzer), de nem ám egy pisi és annyi, hanem 2X 2 és fél -3 órát vannak a parkban egy nap. Így már azért Okés.
Újra kellene kezdeni a szobatisztaságra szoktatást, kb. mintha 8-10 hetes lenne.
Pelenkát kidobni.
Kutyust jól takarítható helyre zárni, míg nem vagy otthon (kőpadló, linóleum). Hétvégén vagy szabadnapodon addig kint lenni vele, akár egész napos program keretében, míg nem bírja tovább és pisil kint. Akkor nagyon örülni, dicsérni.
Bent se bántsd, mert az ő szemszögéből nézve te magad tanítottad neki, hogy bent kell vécéznie. Gyorsan takaríts össze.
Az ágyába is azért csinál be, mert neki mindegy hogy pelenka, vagy szőnyeg, vagy az ágya. Valami, ami lent van a földön. Azt teszi, amire tanítva lett.
Ezért nem célszerű pelenkát használni. 10 hetesen már le lehet vinni, akkor már 3 oltása van. De már mindegy.
Most kell elkezdeni elölről.
Lehetőleg minden ébredés és evés után vidd le, naponta minél többször. A 4 séta ilyen pici testű és még kölyök kutyának amúgy is alap: kora reggel, kora du., kora este, késő este. A 2-3 nem elég, a kettő semmilyen lakásban élő kutyának nem elég.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!