Mit tegyek a harcias kutyámmal?
Figyelt kérdés
Skótjuhász kutyám van egy éves múlt.Átjött a barátnőm meg a 2 éves kistesója.A kicsi odadobta a krétát a kutyámhoz.Amúgy a kutyámnak futtatója van. És a barátnőm odafutott elvenni. A kutya elkezdett nyüszíteni és megkapta a barátnőm. A pólóját és csak nagy nehezen akarta elengedni.Szegény úgy megijedt,de szerencsére csak kisebb karcolások lettek rajta.Azt mondta h nem lépeet rá farkára vagy ilyesmi mert direkt figyelt.2010. máj. 27. 16:00
1/4 anonim 

válasza:

Szerintem megijedt az eb. Egy ismeretlen ne tegyen hirtelen a kutya számára 'támadó' jellegű mozdulatokat. Minden kutya másként reagál az ilyen helyzetekre. Az én ebem ha megijed inkább behúzza fülét farkát és elszalad, míg más kutyusok lehet kicsit agresszívan reagálnak.
2/4 anonim 

válasza:

Szerintem helytelen, hogy emiatt harciasnak bélyegzed a kutyád. feltételezem, hogy megijedt a hirtelen mozdulatoktól és csak megvédte magát, mert félt. Erre utal a nyüszítés is. Ha a kutya úgy érzi, mikor megijed, hogy nincs menekülésre lehetősége, akkor támadással fog védekezni. A leírtak alapján nekem ez az egész ennek tűnik, tehát nem beszélhetünk viselkedészavarról vagy agresszivitásról, ellenkezőleg, normális reakció. Egy kutya nem robot, az embereknek is tudniuk kell az ő társaságában viselkedni. Nyilván ezekhez hozzá lehet egy kutyát szoktatni, de ha ez elmarad, nem lehet őt ezért megbélyegezni.
3/4 anonim 

válasza:

Kutyasuli,problémás kutyákra szakosodott kiképző.
Itt van pl.egy:
Rehabilitáció-szocializáció.
4/4 A kérdező kommentje:
köszi szépen a tanácsokat! amúgy azért mondtam h harcias mert ez csak egy eset.Több dolog is történt az évek során. nagyon remélem h tényleg csak megijedt.
2010. máj. 27. 16:18
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!