Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit tegyek a harcias kutyámmal?

Mit tegyek a harcias kutyámmal?

Figyelt kérdés
Skótjuhász kutyám van egy éves múlt.Átjött a barátnőm meg a 2 éves kistesója.A kicsi odadobta a krétát a kutyámhoz.Amúgy a kutyámnak futtatója van. És a barátnőm odafutott elvenni. A kutya elkezdett nyüszíteni és megkapta a barátnőm. A pólóját és csak nagy nehezen akarta elengedni.Szegény úgy megijedt,de szerencsére csak kisebb karcolások lettek rajta.Azt mondta h nem lépeet rá farkára vagy ilyesmi mert direkt figyelt.
2010. máj. 27. 16:00
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem megijedt az eb. Egy ismeretlen ne tegyen hirtelen a kutya számára 'támadó' jellegű mozdulatokat. Minden kutya másként reagál az ilyen helyzetekre. Az én ebem ha megijed inkább behúzza fülét farkát és elszalad, míg más kutyusok lehet kicsit agresszívan reagálnak.
2010. máj. 27. 16:03
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem helytelen, hogy emiatt harciasnak bélyegzed a kutyád. feltételezem, hogy megijedt a hirtelen mozdulatoktól és csak megvédte magát, mert félt. Erre utal a nyüszítés is. Ha a kutya úgy érzi, mikor megijed, hogy nincs menekülésre lehetősége, akkor támadással fog védekezni. A leírtak alapján nekem ez az egész ennek tűnik, tehát nem beszélhetünk viselkedészavarról vagy agresszivitásról, ellenkezőleg, normális reakció. Egy kutya nem robot, az embereknek is tudniuk kell az ő társaságában viselkedni. Nyilván ezekhez hozzá lehet egy kutyát szoktatni, de ha ez elmarad, nem lehet őt ezért megbélyegezni.
2010. máj. 27. 16:04
 3/4 anonim ***** válasza:
74%

Kutyasuli,problémás kutyákra szakosodott kiképző.

Itt van pl.egy:

[link]

Rehabilitáció-szocializáció.

2010. máj. 27. 16:06
 4/4 A kérdező kommentje:
köszi szépen a tanácsokat! amúgy azért mondtam h harcias mert ez csak egy eset.Több dolog is történt az évek során. nagyon remélem h tényleg csak megijedt.
2010. máj. 27. 16:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!