Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit tegyek? Nem tudok ezen...

Mit tegyek? Nem tudok ezen változtatni? a kutyám nagy felfordulást okozott!

Figyelt kérdés

Van egy 8 éves szuka chiwawám.

nem tudom hogy mit tegyek most? egy éve kezdődött.A szüleim elváltak és nem tudom de valamiért a kutyám megbolondult. szét szedi a házat mikor bent hagyom, ki nem engedhetem mert eljön velem a buszhoz és csavarog az utcán, mindig fékezgetnek miatta az autók.

fel is jelentettek ez miatt amiért apám nagyon mérges volt rám. ez ment 3 hónapig mindig csak veszekedtünk a kutya miatt.Egyszer megkérdezte hogy láncon lehet e a kutya? mert ha megszokja maradhat.

sajnos nem szokta meg 2 héttel később sem, csak fojtotta magát és vernyogott, persze a szomszédoknak nem tetszett és apámnak megjegyzést tettek rólam róla és a kutyáról. most mit tegyek??

Apámnak elege lett ebből és azt mondta hogy takarodik a háztól a kutya! én ezellen mit tudtam volna csinálni? mikor apám mondta hogy ha nem tetszik akkor én is mehetek a kutyával eggyütt.

lehet összevissza lett de nem tudom mit csináljak?

8 éve velem él de egyszerűen megkell hogy váljak tőle és fáj.szóval mit tegyek?

#kutya #baj #feljelentés #dühös emberek
2017. szept. 19. 09:21
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

1. igenis boldog

2. lefárasztom majdnem minden nap, elmegyek bicajozni direkt hozom magammal hogy lefáradjon.

3. tudok gondoskodni a kutyáról, attól függetlenül hogy iskolába járok és nem tudok reggeltől estig vele játszani, de megbocsájts van magán életem is és iskolám amivel kell hogy foglalkozzam.

3. sok eszed lehet nem is tudom mennyi idősen hogy ilyet irsz hogy a k**va anyját aki láncon tart egy 2 kg kutyát, van az 4kg is, szerintem nem hal bele egy ekkora kutya sem (még a nyári napokon sem főleg hogy árnyékban volt volt étele itala) hogy 2.5 órát láncon van.

4.elötte is volt kutyánk(német juhász, puli kommondor keverék is) mégse volt velük ilyen nagy probléma.

5. szerintem egy kis kutya kártékonyabb és hogy is mondjam jobban érzi magát a gazdájával mint egyedül, egy nagyobb testű kutya is lehet ilyen de érzelmileg egy kis kutya rosszabb

2017. szept. 19. 10:13
 12/13 anonim ***** válasza:
A kutyád NEM boldog, mert a boldog kutya kiegyensúlyozott és normálisan viselkedik. Szerintem is megdöbbentő, hogy egy csivava láncra kötése egyáltalán szóba kerül, télen megfagy ennyi idő alatt. Ha meg tényleg 4 kilós a kutyád, akkor biztosan nem fajtatiszta.
2017. szept. 19. 14:19
 13/13 anonim ***** válasza:
100%

Ha a kutyád boldog lenne ott ahol van, úgy ahogy van akkor esze ágában sem lenne elszökni.

Kerékpár mellett futtatni egy ilyen kutyát már-már az állatkínzás határait súrolja. Feltételezem nem 4-5 km/h sebességgel mész és nem is csak pár száz métert. Ennél több intenzív futás már nagyon megterhelő egy ekkora kutya számára. Arról nem is beszélve, hogy gondolom aszfalton futtatod amit szintén tilos.

Nylíván a problémát valamilyen szinten megoldja, ha kikötöd láncra de biztos, hogy ezt a megoldást kell választani? Valami humánusabb megoldás eszetekbe sem juttott? Például megcsinálni a kerítést, lefárasztani, megtanítani neki a kapuszabályt, stb.

Az hogy volt elötte már kutyátok semmit nem jelent. Ha azzal is ennyit foglalkoztatok mint a mostanival akkor csodálom hogy azok nem szöktek egyfolytában.

Az utolsó mondatodból pedig látszik, hogy fogalmad sincs a kutyákról.

2017. szept. 19. 16:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!