Miért félti a kutya az ennivalót?
Kérdező utolsó kommentjére:
Most azok az állatvédők akik még csak képen láttak kutyát, nagyon le fognak pontozni.
Ha muszáj odacsapni akkor azt semmi képpen ne csupasz kézzel tedd, mert az ellenkező hatást válthat ki (ellenségnek tekint)!!! Inkább csavarj össze egy újságot és azzal üsd meg, de ne "erőből", hanem csak finoman!
Egy módszer létezik amit kézzel szabad csinálni:
markold meg a kutya marját és finoman "rázd" meg illetve így próbáld "lenyomni" a földre! Ezzel elérhető, hogy téged tekintsen a vezérnek! A kölyök kutyák is így alakítják ki egymás között a sorrendet és az anya kutya is így fegyelmezi a kölykeit! Azt is meg csinálhatod, hogy eszel és a kutyád nézi, majd "látványosan" befejezed az evést (hátra dőlsz a széken) és egy kis ideig magad előtt hagyod a tányért, hogy a kutya láthassa, hogy befejezted. Ezután a maradékot add oda a kutyának, de ekkor már ne nyúlj az ételhez! Hagyd, hadd egye meg!
Remélem így sikerül kialakítanod a rangsort!
Az állatvédők kedvéért ide írom, hogy ez nem állatkínzás, ez a természetben (pl. a farkasoknál) sokkal durvábban megy végbe!!!
az előttem lévő válaszolóknak van igazuk :)
néha ha van kedvem én is "eljátszom" a kutyámmal ezt, és nagyon jó hatást értünk el! ha ezt csinálom bármilyen kaját megeszik. ilyenkor mondják irigy kutya, és ez így is van! nálunk én vagyok a falkavezér, a kaját bármikor elvehetem tőle. sokszor fektesd a hátára a kutyát és simizd a hasát, mert ez is azt jelenti te vagy feljebb nála! esetleg ha a pofiját és mélyen a szemébe nézel még az is megerősíti a rangsort :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!