Silken windhound kapható Magyarországon?
Ez egy kisebb méretű agárfajta, és akárhogy kerestem nem találtam a magyar megfelelőjét, de lehet én voltam a figyelmetlen vagy a felületes. Még nevet se találtam neki hogy magyarul hogy hívják, nemhogy kennelt, ha pedig az angol nevével keresem csak külföldi kenneleket dob ki, főleg Amerikában.
Valaki találkozott már ezzel a fajtával? Esetleg tud róla valamit?
A silken windhound nem hosszú szőrű whippet, az a silken windsprite. Hasonlít a két fajta, de a tartói nagyon megsértődnek, ha az ember összekeveri őket :)
Egyik sem elismert fajta még, de a silken windhound regisztrációja folyamatban van, Mo-n például már elismerik és kiállítható.
Ennek ellenére nálunk nincs kennel és valószínűleg még egy ideig nem is lesz. Ha kerül is ide kutya, még évek, mire alom születik.
A tenyésztés legfőbb európai arca egy svéd tenyésztő, ő nem ad erre a területre kutyát, vagy legalábbis régen nem adott. Hollandiában van még híresebb kennel, de pl. Németországban is biztosan akad. Szerintem a szomszédos országainkban sincs, de arra nem mernék megesküdni.
Ha külföldről nem akarsz venni, akkor még pár év. Előbb-utóbb itt is lesz.
Az árát nem tudom, de szerintem megéri elkezdeni érdeklődni már most a tenyésztőknél. Egy ilyen fajtánál a semmiből felbukkanó embernek magyarok sem valószínű, hogy fognak adni, szóval tényleg érdemes minden szempontból tájékozódni, a saját érdekedben is.
Milliókról egyébként nem valószínű, hogy szó van. Max 1-ről :D De ez itthon sem lesz másképp. Ha egy különleges igényű, ritka fajtát szeretne az ember, arra rá kell áldozni a saját érdekedben is. Azon rettentő kevés fajta közt van, ahol még tényleg kínosan figyelnek arra, hogy csak egészséges, és minden szempontból rendben lévő egyedek szülessenek. A genetikájuk még most sem teljesen kialakult, lévén, hogy nagyon fiatal fajta, így ez fokozottan fontos. Az egészségért és a fajtatipikus egyedért megéri az a pénz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!