Szoktak a kutyák olyan mélyen aludni, hogy hiába szólunk neki nem kel fel, csak akkor ha odamegyünk hozzá?
Az én kutyámnál csak akkor volt ez, amikor műtét után lábadozott. Teljesen le volt gyengülve szegény.
A frászt hozta rám egyszer avval, hogy odamentem hozzá, közvetlenül mellette álltam meg, és ő feküdt mozdulatlanul, szóltam neki, és semmi... Aztán a második szólásra már felébredt.
De egyébként meg, egy mélyebb levegővétel is elég ahhoz, hogy felébredjen. Tehát a betegsége óta nem fordult elő ilyesmi. Olyan érdekes viszont, hogy mennyire rám van hangolódva, hiszen ki tud zárni nagyon sokféle hangot, amikre nem ébred fel, de ami velem kapcsolatos zaj, arra rögtön felébred. Gondolok itt arra, hogy ha nyitva az ablak és szirénázva elmegy egy autó alatta, akkor látom rajta hogy nem ébredt fel. Viszont ha én mozdulok egyet az ágyon, akkor arra azonnal. :)
10 éves kutyám mindig felkelt alvásból is ha szóltunk neki. 1-2 alkalommal előfordult mostanában hogy nem kelt fel, hiába hívtam. Odamentem hozzá, azt hittem meghalt, még akkor sem hallotta hogy szólok neki. Végül megböktem és arra felkelt.
Lehetséges hogy nem hall jól inkább, vagy idős koruk miatt alszik ilyen mélyen?
Romlik a hallasa, melyebben alszik stb.
Nekem a regi kutyam volt, aki oreg korara, olyan melyen aludt, hogy meg ha megemeltem se mindig kelt fel azonnal, de ez ritkan fordult elo, foleg amikor nagyon sokat setaltunk azon a napokon. Lehet nagyon lefaradt a kutyad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!