Na, most már mit tegyünk? Ha más lehetőség nincsen, akármennyire is állatbarátok vagyunk, el kell pusztíttatnunk két rottweillert. :S
Szóval a történet: bátyáméknak van egy közép schnauzer kiskutyájuk. Most fél éves, rengeteg pénzt ráköltöttek (maga a kiskutya megvétele /minőségi kutyus/, állatorvosi költségek, minőségi táp, stb.) Van azonban egy szomszéd, akinek van 2 hatalmas rottweillerje. Pár napja kint voltak a kertben, mire bátyám barátnője megszólalt, hogy ott egy nagy kutya ( bent, a saját udvarukban, ami be van teljesen kerítve). Mire bátyám odanézett két kutya volt, és mindkettő egyszerre letámadta a kiskutyájukat. Tépték, morogtak, vicsorítottak, még bátyámra is rámordultak, mikor odament, hogy mentse a kiskutyájukat. Szerencsére betudta vinni a lakásba. De csak mert meglepődtek a kutyák hirtelen és feltudta kapni. Mint rájöttek, a két rotti a szomszédé, akitől átástak. Jelzem, végig a kerítés betonfal, ami kb fél méter mélyen van a földbe. A kutyák a kenneljükből ástak át. Kb egy óra volt, mire a tulajdonos nagy nehezen hazacígelte a kutyákat, mert azok egyáltalán nem hallgattak rá. Mint kiderült nem ez volt az első eset, hogy a kutyák kiástak, és szomszédnál kötöttek ki. A helyzet azóta a következő: a kutyusukat nem merik kivinni az udvarra, utcára, mert félnek. A kutyák azóta is átásnak, sőőőt rendszeresen átjárnak és morognak, támadnak. A kiskutyusuk hátán nagy sebek vannak. Ez lett a támadás végeredménye. Most mit tegyenek? Ezek a kutyák ugyanis ennyi erővel egy gyermeknek is nekitámadtak volna. Kutyakiképző/tenyésztő vagyok, ebből érthetően nagy állatbarát. Nem szeretek olyanról beszélni, hogy egy kutya elpusztítása, de ez már sok. Az emberek rettegnek a környéken, ami teljes mértékig érthető. Ja, a tulaj azt ígérte, hogy megoldja az átásós problémát, ettől függetlenül semmi nem változott.
Valaki tud ötletet adni? Forduljunk a jegyzőhöz? De nem akarunk a szomszéddal sem összetűzést. Valami humánus megoldás kellene...
Köszi a válaszokat!

Én is imádom a kutyákat, most is van kettő. Sajnos pár évvel ezelőtt a saját kutyámat kellett elaltattatnom, mert nevelhetetlen volt.Statford terrier keverék volt, gyönyörű izmos, de önfejü állat. Engem imádott, de odáig jutottunk, hogy se kutyát, se embert nem engedett a közelembe. Nagyon sirtam mikor elvittem, de féltem, hogy komolyan rátámad valakire.
Ezt minden gazdának be kell látnia, ezt kéne a szomszéddal megértetni.

Az a kiképző ugyan miért jár hozzájuk?
Talán arra kellene a kiképzőt foglalkoztatni, hogy a kutyák megtanuljanak utcán, közösségekben viselkedni. Napi szinten futtatás és talán kevésbé lesznek unalmukban szomszédba átjárók.

Én bizony kétfelé is csapnék (nagyon szemét lennék).
A jó ismerősödnek meséld el ezeket a dolgokat - ha már jár hozzájuk kapjon teljes képet, nem de? - , és mellette közjegyzővel is beszélnék (neki szintén elmesélni a dolgokat), hisz közveszélyes kutyák vannak a szomszédodban.
Ne légy rest megtenni ezeket a lépéseket, mert a te munkád, családod, nyugalmad és nem utolsó sorban saját életed forog veszélyben. Sőt! nem csak a tied ...
Akkor lesz a dolog igazán hatásos, ha szomszédaiddal együtt mentek el a közjegyzőhöz.
Remélem eltiltják bármilyen állat tartásától, mert valljuk be őszintén, MEGÉRDEMELNÉ !
Ettől függetlenül a kutyáknak jár egy "utolsó esély".
A közjegyző helyében kötelezném az illetőt, hogy vigye el szomszédod kutyáit rehabilitációra, különben jöhet nekik az injekció.

Hát , én talán azt tudnám tanácsolni , hogy beszélj a szomszéddal h kennel helyett kösse meg a kutyákat.Rak rájuk egy 10m es láncot , tudnak mozogni de nem tudnak átmenni hozzád.
Lehet h hülye ötlet , de most hirtelen ez jutott eszembe , de azért még mindíg jobb mint háborúzni a szomszéddal.+ha jóban vagy vele , sztem úgyis belemegy a szomszéd.

Jár hozzájuk kiképző ?? És mégis mire tanítja őket ásásra??
Ha valóban kiképző lenne (amit a leírtak alapján kétlek) akkor nyugodt , barátságos kutyát lennének ! Nekem is 4 kutyám van Amstaffok , soha sem bántottak senkit, nem ástak , nem verekedtek össze ! Mert én bizony nem sajnáltam a pénzt a kutyakiképzésre, az örző-védőre ! És lássatok csodát egyik sem ilyen .... ! Agresszív kutyák és kiképző képezi őket...-_-"
Egyik válaszolónak meg annyit mondanék (persze megbántani senkit nem szeretnék) DE attól hogy félrenevelted a kutyád, vagy nem nevelted, elkényeztetted, azért kellett(?) megölnöd, nekem egész életem végéig lelkiismeret fúrdalásom lenne ha az ÉN saját hibámból megöltem volna a kutyámat , aki csak értem élt, csak enged szeretett,
felnézett rám, mindent megtett volna ! Ha szántál volna rá egy kis időt, és pénzt akkor nem kellett (?) volna megölnöd ! Sajnos a mai világban ez már nem kifogás !
Remélem többet nem követed el ezt a hibát:)
Kérésre : Jelentesd be, hícd ki a Noét , de semmi esetre sem öljék meg a kutyákat ! Hisz nem ők tehetnek róla hogy ilyenek lettek !
További szép estét mindenkinek ;)

A villanypásztor megérne egy próbát szerintem. Beszéld meg a szomszéddal,hogy vegyen egy készüléket (15ezer körül lehet már kapni) és a Ti oldalatokon húzzátok ki. Ha a kutyák átássák magukat a zsinór(vagy még jobb a háló) igencsak orrba veri őket. Még az ilyen nagy és erős kutyák is visszahőkölnek a tizenezer volttól.
Annak a válaszolónak aki a közjegyzőt emlegeti üzenném ,hogy olvasson bele egy értelmező kéziszótárba!
Nem a közjegyzőnek kell szólni,hanem a területileg illetékes jegyzőnek,mert a kettőnek semmi köze ám egymáshoz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!