Tudtok mondani olyan kutyafajtákat amelyekre jellemzőek a lent felsorolt tulajdonságok?
Közepes méretű(ne túl kicsi de ne is túl nagy)
Okos-tanítható-lehessen vele trükközni
Naponta kb.1 órát tudok vele foglalkozni, akkor tudjon velem lépést tartani (úgy értve hogy mozgékony legyen)
Aztán meg, lehessen őt simogatni szóval hogy le tudjon nyugodni. Nem kell hogy hiperaktív legyen de ne is olyan folyton egy helyben ülős típus .
Van egy cicám nem feltétlenül kell kijönniük mert a macska az nem éppen az a barátkozós típus csak ne akarják egymást bántani. Nagyjából ennyi
Én eredetileg a border collit néztem ki (kinézet alapján, tudom hogy nem úgy kell kutyát választani azért teszem fel a kérdést mert már rájöttem) csak hát annak túl nagy a mozgásigénye ezért nálam nem érezné jól magát:(.
Írok egy pár fajt: ló, zebra, strucc, kutya. Te pár FAJTÁRA vagy kíváncsi gondolom, a kettő nem ugyanaz.
Akkor se vegyél nagy mozgásigényű kutyát (border, mudi), mert nem fogja tolerálni azt az egy napot se amikor egy órás játékot szánsz rá. De a legtöbb fajtának mivel nem elég az egy óra, ezért azokon a napokon nem lesznek lefárasztva, rombolhatnak miatta. Ezért lenne érdemes olyan fajtában vagy idősebb keverékben gondolkoznod, ami beéri ennyivel.
Egyébként ha megfelelnek neked a keverékek is, akkor szerintem menj el közeli menhelyekre körülnézni, hátha beleszeretsz egy kutyába és azzal még az életét is megmented.
Ha kinti kutya lesz, akkor a rövid szőrű fajtákat kizárhatod, ennek függvényében gondolkozz.
Magyar juhászkutyák szerintem nem rosszak, mint mudi, pumi, puli. (Bár a mudit látom többen ellenzik).
Írnék terriereket is, bár ők inkább kinti-bentiek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!