Mi a menete? Hova kell fordulni?
Külföldre(Anglia) költözésnél mik a feltételei hogy a kutyámat is magammal tudjam vinni?
Az állatorvosunkat kérdeztem nem tudja!
EZÉRT fordulok az oldalhoz.
Oltva,csipelve van.
Csivava kutya.(már ha ez lényeg)
Utlevél oltási könyv, minden oltásával és chipszámmal, ez az alap, de pl vámot is lehet kell fizetned (nem tudom, Angliába kell-e).
De olvass utána, hogy az adott városban mik a feltételek, mert Svájcban pl. az is ki van kötve, adott kantonba bevihető-e az a fajta kutya (de csivivel nem lesz gáz).
Anglia az durva. Élő állat beutaztatása nagyon macera. Rendelkezni kell érvényes kisállat útlevéllel az tuti, és legutóbb amikor utána néztem kötelező karantén idő is van, de ezt a lenti linken meg tudod nézni, ha megy az angol, sajnos nekem döcögős.....
2. Az Egyesült Királyságba (Nagy-Britanniába) és Írországba, valamint Máltára történő beutazás feltételei (2012. január 1.-től)
Mikrochipes megjelölés (ISO 11784, illetve 11785)
egységes európai állatútlevél kiállítása
A mikrochipes megjelölést követően elvégzett veszettség elleni védőoltás, a származási tagország nemzeti szabályozásának megfelelően, az érvényességi idő feltüntetésével (hazánkban 3 hónapos, először oltott kölyök esetében 6 hónap, más esetekben 1 év /365 nap), de mindenképpen a 3 hónapos életkor betöltése után!)
A Nagy-Britannába, ill. Írországba történő belépés időpontjához képest 24 – 300 óra (1-5 nap) közötti időpontban (óra, perc fontos!) az Unióban engedélyezett gyógyszerkészítménnyel féregtelenítő kezelés Echinococcus ellen.
Fontos követelmény, hogy a mikrochipes megjelölésnek minden esetben meg kell előznie a veszettség elleni oltást! Ha az állat korábban már oltva volt, a megjelölés után újra be kell oltani! Az utazás megkezdése előtt legalább 21 napnak kell eltelnie a mikrochipes megjelölést követő veszettség elleni oltástól!
Málta esetében információink szerint 2012. január 1.-től a beutazáskor a tulajdonos költségére állatorvosi vizsgálatot és féregtelenítő kezelést végeznek el.
Konkrétumokat itt olvashatsz, igaz angolul:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!