Milyen kistestű kutyát ajánlanátok kintre?
Figyelt kérdés
Nem kell hogy nagyon kicsi legyen de : max. 40 cm legyen2017. szept. 3. 17:04
1/7 anonim válasza:
Kistestű kutyát nem nagyon ajánlott kinnt tartani. Rövid a lábuk, ezáltal a testük nagyon közel van a talajhoz és télen a fagyott talaj elég kellemetlen tud lenni és akkor erre még rájön a hó is. Arról nem is beszélve, hogy sokkal jobban érzik magukat a gazdájuk társaságában.
Ha most mindenképp mondanom kéne egy fajtát akkor az talán a Puli lenne.
2/7 Zewgo válasza:
Német kis spitz
Német közép spitz
Japán spitz
Ők a hosszabb szőrűek,jobban bírják a hideget.
Nekünk egy 9 éves német közép spitz keverékünk van és tökéletesen elvan kint télen is. De persze ezeket a fajtákat melegedésnél (kb. tavasz közepétől) nyíratni kell
3/7 Zewgo válasza:
Ja, és azt elfelejtettem,hogy ilyen fajtákat csak akkor válassz, ha van időd heti 3-4 alkalommal alaposan átfésülni a szőrét
4/7 anonim válasza:
jól mondja, az első, a mudi, puli inkább kinti kistestű (vagy közép termetű) eb, a pulinak kicsit macerás a bundája, mert a nemezelés miatt mindig csomókra kell szedni és széthúzni, hogy szépen rasztásodjon, ne egy boglya legyen.
5/7 anonim válasza:
Mudi, puli, pumi, megfelelő (tehát sok) foglalkozás, séta mellett.
6/7 anonim válasza:
Javítsatok ki ha tévedek de én úgy tudom, hogy a Spitzeket tilos nyírni mert a duplarétegű bundát teljesen tönkreteszi. Legalábbis a Husky, Malamut stb. is spitz és őket tilos nyírni.
7/7 anonim válasza:
Utolsó: nem tévedsz, valóban nem szabadna nyírni ezeket a fajtákat, amelyek dupla szőrzettel rendelkeznek, így a spicceket sem.
Bővebben: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!