Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit csináljak? Amstaff-Westie!

Mit csináljak? Amstaff-Westie!

Figyelt kérdés
van1 2 éves westink akarok venni 1 amstaffot!Mit csináljak h megférjenek egymás mellet??
2010. máj. 25. 22:11
 1/9 anonim ***** válasza:

Hidd el, ezen nem kell gorcsolni. Ha ket felnott kutyarol lenne szo, akkor az mar mas, de ha az egyik kolyok, akkor ossze fognak szokni.

A kolyok miatt nem kell aggodni, mert egy egeszseges, jo helyrol valo kiskutya nagyon kivancsi, jatekos, nem agressziv, elenk.

A westi, ha ket eves, akkor lehet, hogy rivalizalni probal majd az uj jovevennyel, de ilyenkor csak arra figyelj, hogy ne tudjon serulest okozni a kicsinek.

Ha ugatja a kicsit, akkor semmikeppen ne simogasd, mert ebbol annyit tanul a kutya, hogy a kicsi ugatasaert simogatas jar, tehat a kicsit utalni kell.

Ha agresszivan viselkedik, akkor kulonitsd el, mert az a legnagyobb buntetes, ha nem lehet a falkajaval.

Ha megprobalsz egyforma figyelmet szentelni mindkettonek jatek kozben es udvozleskor, akkor az idosebb nem lesz feltekeny a masikra, de ha feltekenykedni kezd, akkor nem szabad rola tudomast venni.

Ha annyira gaz a helyzet, akkor azt teheted, hogy amikor a kicsi s jelen van, a westinek jutalomfalatokat adsz. Probald meg szinten, hogy elvonod a kicsirol a figyelmet, peldaul engedelmessegi gyakorlatokkal, amikert szinten jutifalatot kap.

A lenyeg az, hogy meg kell tanulnia, hogy akar tetszik neki, akar nem, a kis joveveny a falka tagja ugyanugy, mint mindenki mas.

Legvegso esetben pedig egy ivartalanitassal egybekotott kutyaiskola, mert minden szituacioban mas modszert kell alkalmazni, tehat nem lehet 100%ig megfelelo tanacsot adni.

Egyebkent szerintem nem lesz gond. Ha az elejen nehezen is szoknak ossze, par het alatt biztos lesz a siker.

2010. máj. 25. 23:25
 2/9 anonim ***** válasza:
Ha az amstaff lenne 2 éves és a westie pici akkor rizikósabb lenne...de szerintem megfognak férni egymás mellett!A nemükre azért figyelj oda..
2010. máj. 26. 09:03
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Könyörgöm még hányszor kérdezed meg? Ugyanazt fogják válaszolni mint korábban, azt várod h vki megírja nem lesz semmi gond? mert azt ne várd, lehet h lesz.
2010. máj. 26. 10:09
 4/9 anonim ***** válasza:
Először semleges területen mutasd meg őket egymásnak, ne otthon, nehogy a westie területvédő ösztöne beinduljon. Aztán ahogy nő a kis Staff, előbb utóbb meg fog fordulni kettejük között a rangsor, olyankor lehet morgás, acsarkodás, de ha mindkettő tudja, hogy egyikük sem főnök, hanem csak te, akkor nem lehet baj. Érdemes a westiet eleite jutalmazni a kicsi jelenlétében, hogy megtanulja, jó dolgot jelent a kölyök.
2010. máj. 26. 10:15
 5/9 anonim válasza:
Nekem stafforsdshire bullterrierem van,de azt tudom hogy a jelleme nagyon hasonló az amstafféhoz.Az a helyzet hogy az én kutyám kevés másik kutyával jön ki,összeverekszik velük,provokálja és társai.Kutyaiskolába és kutyaoviba is járok vele ahol játszanak szabadon a kutyák de ő csak szájkosárral mehet hozzájuk és még nincs 1 éves.Nah meg még az is hogy a staffi eléggé erős kutya,olyan mint 1 buldózer,nem érez fájdalmat sem félelmet és elég durván játszik :D.A Westie azért nekem kicsit törékenynek tűnik hozzá képest,ezért azt hiszem ez a 2 kutya nem a legjobb párosítás lenne :S Bár nekem azt mondták a kutyaiskolában hogy jártak oda egy amstaffal úgy hogy még elég fiatal kutya volt 4-5 hónapos,és megtanult normálisan,kultúráltam játszani,tehát lehet hogy van remény,de én annyira nem ajánlanám,főleg
2010. máj. 26. 14:03
 6/9 anonim válasza:
lemaradt a vége bocsi...tehát főleg ha nem volt még ilyen nehezebb kutyád,mert ezek sokszor elég öntörvényűek tudnak lenni :)
2010. máj. 26. 14:04
 7/9 anonim ***** válasza:

Egy jó helyről származó kölyökkutya élénk, kíváncsi, barátságos, így vele kezdetben nincsen gond. Egy staffinál nagyon oda kell figyelni a gondos, alapos szocializációra, így: kiskortól kezdve rengeteg séta, más kutyákkal, emberekkel való találkozás, ismerkedés, hogy felnőttként is barátságos legyen, ha van lehetőség a környéken, akkor kutyaovi, majd egy alap tanfolyam.

Az indulás azon múlik, hogy a már meglévő westie hogyan jön ki többi kutyával, mennyire barátságos, játékos, domináns, stb. Tehát hogy mennyire van nevelve, tanítva, szocializálva.

2010. máj. 26. 16:10
 8/9 A kérdező kommentje:
Köszz a válaszokat!10.9-es nem tom h kinek irtad de biztos láttál már előtte ilyen kérdést :D de az nem én vok :) Ezt a kérdést azért tettem fel mert ő lessz az első kutyám az amstaff a westie pedig tesómé :S:D Ne ajánjatok kisebb kutyát nekem ez tetszik a legjobann sok gyerek van szoval remélem nem lessz agresszív!:D
2010. máj. 26. 16:14
 9/9 anonim ***** válasza:
akkor bocs
2010. máj. 26. 20:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!