Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Nyugodt szívvel adjátok...

Nyugodt szívvel adjátok kutyátoknak a különféle készítményeket?

Figyelt kérdés

Az én kutyusom a Nexgard Spectra rágótablettát kapja. Nagyon szimpatikus készítmény, mert egy tablettában gyakorlatilag minden benne van, külső belső élősködőktől védi az állatot.

Egy viszonylag új gyógyszerről beszélünk, de a fenntartásom érvényes a többi ilyen jellegű készítményre is. Biztos hogy nincs ennek káros mellékhatása, főleg, hogy havi rendszerességgel kapja? Azért mégiscsak egy méreg, ami hosszú távon azért okozhat ezt-azt. Nyilván ez a én félelmem, de szerintem nem teljesen alaptalan. Nyilván nem nagyon van más alternatíva. Vagy ezek a szerek, vagy kitesszük az állatot az élősködők okozta veszélyeknek.

2017. aug. 28. 20:39
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
23%
Hát inkább legyen benne kullancs, minthogy tönkre tegye a máját egy hiper-szuper készítmény... Volt májbeteg cica a családban, azt senkinek sem kívánom. Mi Kiltixet használunk évek óta. Ez az élősködő dolog is túl van aggódva. Még a legjobb szerek mellett is mehet kullancs a kutyába, 100%-os védelem nincs, tehát összekeverhetsz te 3 féle készítményt is, még úgyis bele tud menni ez a dög. Vagy fertőzött volt, vagy nem. Nálunk mondjuk Kiltix mellett csak egyszer volt kullancs, de az is lehett volna fertőzött, a többi százat viszont távoltartotta.
2017. aug. 28. 22:05
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
Hát én egyáltalán nem vagyok nyugodt, de a húgomék kutyája volt már babéziás és gyakorlatilag órákon múlt az élete, épphogy megúszta, úgyhogy inkább ez és igyekszem elfelejteni az esetleges problémákat.
2017. aug. 29. 03:05
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

tegnap 22:05

A Nexgardról még nem látni semmi kárt okozásról szóló panaszt. Teljesen más hatóanyaga van, mint a Bravectonak. Plusz havonta kell adni, nem 3 havonta.

Való igaz, minden gyógyszernek vannak mellékhatásai.Ha szerencsés az ember, egy kutyaélet alatt nem jelentkezik. Lehet, számodra túlaggódott az élősködők ellen védekezni, de ajánlom, ne kerülj olyan helyzetbe, hogy a kutyád szívférges lesz.

Neked bejön a Kiltix. Másnak nem.

2017. aug. 29. 08:54
 14/15 anonim ***** válasza:
Én most nem a szívféregre értettem a túlaggódást, azt tényleg komoly dolog, megelőzni sem nagyon lehet, csak a lárvákat elpusztítani. Hanem amikor valaki inkább nem megy kirándulni a kutyával, nehogy kullancs menjen bele (2 készítmény alkalmazása mellett)... Ismerek ilyet.
2017. aug. 29. 10:11
 15/15 anonim ***** válasza:

ma 10:11

Túlaggódó, mindentől rettegő emberek vannak. Nem csak kutya vonatkozásában.

2017. aug. 29. 10:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!