Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kölyökkutyát vettünk 7 éves...

Kölyökkutyát vettünk 7 éves kisfiamnak, de van egy fél éves babánk is. Tapasztalataitok vannak hogyan is lehet ezt kezelni?

Figyelt kérdés
2017. aug. 24. 15:26
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
28%
Inkább legyen bunkó valaki mint felelőtlenül 'felneveljen' két gyereket és mellé beválla mégl egy kutyát is amivel már végleg nem bír. :)
2017. aug. 24. 15:45
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

Bár már mindegy, de alap, hogy vagy a gyerek, vagy a kutya legyen 2 éves (amelyik előbb volt), mielőtt jön a másik.

Most kb. ezt úgy kell kezelned, hogy 3 gyereked van, és abból kettő fél éves. Jó hír, hogy a kutya előbb felnő. Viszont az első évében tanul a legtöbbet, nagyon fontos, hogy sokat foglalkozz vele. Nem, nem a 7 éves kisfiad, mert ő még nem érett kutyanevelésre, ő csak a játszótársa tud lenni.

Nektek, felnőtteknek kell a kutyát nevelnetek, megtanítani egy sor dologra. Nem harapunk embert, szobatisztaság (ha benti), nyakörvhöz, pórázhoz szoktatás, majd napi séta, szocializálás, és még egy csomó minden.

2017. aug. 24. 15:47
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
Nincs trükk, nincs varázslat. Nektek kell a kutyát is nevelni, sétáltatni, más kutyákkal szocializálni. Nem a gyereknek, hanem nektek, szülőkbek! Ez sok munka és sok idő. Átlagban napi 2 óra séta kelleni fog, ha a nevelés nem megy, akkor a lutyaiskola is. De ha jól csinálod, akkor másfél éves korában már nem lesz vele semmi gond. Addig pedig ne hanyagold el! De gondolom erre számítottál.
2017. aug. 24. 16:17
 14/16 anonim ***** válasza:
100%
Alapszabály, hogy legalább az egyik (a kutya vagy a baba) legyen két éves és jól nevelt, amikor jön a másik. Nem egy kutyán túl vagyok már, de nagyon meggondolnám így is, hogy kölyköt vegyek baba mellé. Kezdő kutyásként (vagy kezdő anyukaként) meg biztosan nem tenném. Jó tipp nincs, azon kívül, hogy az alvásról, evésről és tisztálkodásról mondj le az elkövetkező egy évben, mert úgysem lesz rá időd.
2017. aug. 24. 17:42
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos tipikus,hogy akkor gondol bele az ember mikor már ott a kutya. Ha vártatok volna akár 2 évet akkor a fiad is idősebb lett volna a baba is. Sőt kisbaba mellé biztos nem vállaltam volna kölyök kutyát. Eléggé felelőtlen döntés volt. Hiszen így 3 gyereked van egyszerre.

Egy kölyök kutyát oltások után 2-3 óránként le kell vinni sétálni vagy kiengedni,hogy szobatiszta legyen. Emellett játszani,tanítani kell alap dolgokra mint a gyere,nem,ül,fekszik stb. Akkor séták alkalmával kutyafuttatókba ellátogatni vagy kutyaoviba,hogy szocializálódjon. Felkell készülni,hogy 6-9 hónapos korában a kutyánál eljön a kamasz kor amikor feszegeti majd a határokat tehát még több foglalkozást,szigort igényel. Kutya első életéve a legkeményebb.Hiszen ha ezt elrontjátok és háttérbe szorul akkor 10-15 évig problémás kutyával kell élnetek szinte.

Arról nem beszélek,hogy a 7 éves eleinte lelkes lesz,aztán szépen lassan rátok marad a kutya.

Plusz ugye a kisbabát sem szabad elhanyagolni.

Én remélni tudom,hogy a férjed az segítőkész és legalább a kutyával való foglalkozást átvállalja,mert ha nem akkor durva éveknek nézel elébe. Persze így sem lesz egyszerű. De ha már egyszer nem gondoltatok bele a következményekbe akkor csúnya szóval így jártatok.

Ha a kutya elérte az egy évest kort utána vele egyszerűbb lesz ha foglalkoztok vele rendesen,meg nevelve van.

2017. aug. 24. 18:41
 16/16 anonim ***** válasza:
100%
Én direkt gyerek előtt akartam kutyát(hozzáteszem mindenki hülyének nézett e miatt), hogy mire jól nevelt lesz, jöhet a gyerek.Nagyon jól döntöttem, mert nagyon kemény volt számomra a kölyökkor.Rengeteg energia, idegeskedés, kutyasuli, otthoni foglalkozás...stb. Most 15 hónapos és most látom hogy kezd beérni az a rengeteg energia. Én azt tudom hogy pici gyerek mellé soha de soha nem fogok akarni kölyökkutyát. Nem tudom milyen idős a kutya, de fog jönni a fogváltós időszaka, akkor mindent de mindent rágni fog, ezekre valahogy fel kell készülni.Rengeteget olvastam mielőtt megvettem a kutyámat, és így is első kutya lévén volt hogy elgondolkodtam hogy minek is nekem, de megéri.Vele együtt tanulok még most is. Én kívánom hogy minden zökkenőmentes legyen, és hogy meg birkózzatok ezzel a feladattal is.Nem lesz könnyű, de kitartást, és sok sok türelmet kívánok.
2017. aug. 24. 21:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!