5 hónapos kiskutyámnak jönnek a fogai, létezik, hogy emiatt van hasmenése már több hete?
Sokan azt mondják nincs semmi köze hozzá, de az enyémnél is ez volt, próbáld ki, hogy egy pár napig diétáztatod: főtt rizs(semmi fűszer) és 1 kis kaukázusi kefir összekeverve, de ha megeszi a rizst, akkor magában. Ezt kb 3-4 napig kell adni. A baj akkor van ha fosik és még esetleg vér is van benne.
Lenne 1 pár kérdésem, hogy kitudjuk szűrni, nem e más a baj:
1.) mit eszik, táp vagy házi koszt? (táp márka)
2.) hányszor és mennyit eszik 1 nap, azóta, hogy lágyabb a széklete.
3.) milyen a kedve? játékos, aktív vagy nyomott?
4.) van láza? (krémmel bekened a lázmérőt és be a popsiba, 39 fok felett lázas!)
Első vok.
A kutyák gyomra, nem bírja a fűszeres kajákat, itt nem csípős dolgokról vagy túl fűszeres dolgokról beszélek, hanem a normál kaják is TÚL fűszeresek nekik, felborúl tőle a bélflorájuk és ez akár bélgyulladáshoz is vezethet, aminek a végét inkább nem ecsetelném. Próbáld ki a diétát és vegyél neki tápot és csak azzal etesd. De még nem válaszoltál a kérdésekre, így nehéz konkrét választ adni!
vegyél neki normál kutyatápot.
egyébként az én kutyusom hasa is ment kicsit fogváltás kezdetén, de csak picit, nem hetekig. por helyett javaslom a székletfogót, vagy rizset táppal, majd rizs nélkül. Nehogy hirtelen add neki.
orijen márkát javaslom, nekünk az vált be.
amikor már nem ette a tápot, mert fájt neki a fogváltás miatt, kis vizet raktam rá és megmelegítettem neki, így vészeltük át ezt az időt:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!