Miért jó az, ha minőségi tápra vannak szokatva?
sznobság a kutyát megfelelően táplálni? :D
Aki nem tud főzni a kutyájának vagy nyersen etetni akkor az igen is minőségi táppal etesse a kutyáját,mert a pedigree és társai semmit nem érnek!
Oké, én megértem, hogy a kutyának a lehető legjobbat meg stb.
De az, hogy ezen megy az úgymond versengés, hogy ki eteti minőségibb táppal a kutyáját az nekem nonszensz. A sznobság alatt nem azt értem, hogy minőségi táppal etetjük a kutyát, hanem ezt az egész "versengést". Te nem a 10000Ft-os táppal eteted, hanem csak 5000Ft-ossal, húú de égő. és itt nem is a kutyát tartják sokan szem előtt. Szerintem sokkal inkább szól ez az emberek közti "felsőbbrendűségről". Egymást a kutyások úgy ítélik meg, hogy mivel eteti a kutyát.
"Én megengedhetem magamnak, én a 10ezres táppal etetem, fuu szegény kutyád csak az 5ezreset kapja. (mekkora csóró)"
Szóval valahogy így értem ezt. Arról nem is beszélve, hogy valaki a saját kajálására nem költ annyit mint a kis kutyájának a tápjára.
Eléggé elvagy tájolva. Szó nincs sznobságról, felőlem etetheted friss angus bélszínnel is a kutyád, senkit nem érdekel. De amikor megveszed a szarabbnál szarabb tápot olyan árban amiből bőven lehetne venni nagysegrendekkel jobb tápot az porbléma.
Miért zavar téged ha valaki normálisan táplálja a kutyáját? A kutya húsevő, akkor miért egyen gabonát meg kukoricát?
Nem kell 2500 Ft / kg áron venni tápot mindenki. Már 1000 Ft / kg körül is vannak jó tápok, sőt alatta is akad. Viszont ha még ez is megterhelő akkor szerintem joggal teszi fel bárki a kérdést, hogy minek is tartassz kutyát?
Ha már a táp megvétele problémát okoz akkor a többi szükséges dologra miből jut? Kullancs-bolha, féreghajtó és társai. Igaz, hogy ezek nem folyamatos kiadások, de negyedévente egyszer ezeket is meg kell venni és csöppet sem olcsó.
Én azzal értek egyet hogy a kutyákat minőségi tápon kell etetni, viszont a kérdező mellé is állok abban a pontban, hogy néha én is úgy veszem észre gazdikon hogy "ki az erősebb kutya" versengés megy a tápon. Mármint sokszor szóba kerül ki milyen táppal etet úgy hogy arra senki se volt kíváncsi, mégis elkezdi magyarázni a gazdi hogy hány ezer Ft/kg-os tápot etet a kutyájával. Nem azt mondja hogy "hé én x %-os hústartalmú táppal etetek", hanem azt hogy milyen árú drága táppal, és ez tényleg zavaró tud lenni.
Mindamellett igen is fontos a minőségi táplálás, legyen az táp vagy barf vagy akár főzés, de leállhatnának már kicsit az anyagiaskodással, mert sokaknak ezt a benyomást teszi mint a kérdezőnek is.
A kommentek közt amit írtál az teljesen más kérdés, mint a fenti.
Én elég sokat olvasgatok kutyás körökben, de megmondom őszintén, még sosem hallottam ilyesmit, hogy így versengenének a gazdik. Mindenkinek más válik be és ez normális.
Az eredeti kérdésre pedig már válaszoltak az előttem lévők is, a kutya is megérdemli a helyes táplálást, mi se a legolcsóbb gyorskajákon élünk.
Ez nem sznobság, hanem alapvető lenne, hogy vagy normális táppal, vagy BARF/PREY szerint etetjük a kutyát.
Mivel ragadozó állat, nem gabona vagy szemétevő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!