Lehetséges a vemhesség? Mikor történhetett?
sziasztok! Az elején szeretném leszögezni hogy nem, nem vagyok szaporító :D
A helyzet a következő: adott egy 10 hónapos szuka közepes testű keverék kutyink, dokival lebeszélve hogy az első tüzelése után ivartalanítás! Mind e közben befogadtunk egy nagytestű 2 éves keverék kan kutyát, ivartalanítva persze nem volt, ezért gyorsan doki, időpont egyeztetés! Addig a kutyák külön voltak tartva! Ivartalanítás megtörtént kb 3 hete!Lány kutyust addig nem műtettük, gondoltuk elég egyszerre egyet ápolni, így jobban tudunk figyelni. Ez alatt a lány kutyusnak megszűnt a tüzelés. Na már most....fiúcskának csak egy golyó volt a helyén. A másik feltehetően elsorvadt! A napokban vettem észre...hogy szerintem leszállt az.. :( Ezzel egyidejűleg feltűnt a lány kutyusnak a cicije növekedése. Kicsit dagi..de mindig is ilyen alkat volt, a leghátsó 2 cicije van megfüffedve...lehetséges hogy vemhes? :( Holnap doki mindenképp...most főként csak kiírnom kellett magamból, de jöhet bármi nemű tanács! Tényleg nem vagyok szaporító..én csak a kutyáknak akarok jót, mind 2 mentett! Nem gondoltam hogy pont belefutok egy ilyenbe hogy a nem látott golyó leereszkedik és aktiválódik :(
1. Felelős doki a nem leszállt herét is megkeresi és kiveszi ivartalanításkor.
2. A szukánál az álvemhesség alatt is megduzzadnak az emlők.
Dokinál majd kiderül, vemhes, vagy sem.
Nagyon szépen köszönöm a hasznos hozzászólást! Holnap mindenképp orvos mind 2 kutyussal, a végére járunk a dolognak!
Kiskutyákat nem szeretnék, hisz gazdit keresni neki ma már nagyon nehéz, illetve nagy a méret különbség a 2 kutya közt és a kiscsaj még nagyon fiatal...nagyon nem tenne jót neki egy ellés! Még egyszer köszönöm szépen! :))
Doki ki tudja deríteni, hogy vemhes-e.
De ne aggódj, vemhesen is lehet ivartalanítani, minél korábban, annál jobb, az elején úgyis csak egy halom szövet, teljesen fejletlenek, és még mindig jobb, mint felnevelni egy alomnyi kölyköt. Nem állatkínzás. :)
3mas ha valamivel nem vagy tisztában, akkor inkább ne is írj semmit.
Olyan nincs, hogy inkább kétszer altatnak, mivel ez sokkal jobban megviseli a kutya szervezetét, azt viszont én sem értem, hogy miért nem szedte ki a doki a le nem szált golyót. Ugyanis az előbb-utóbb el fog daganatosodni, mivel a herék optimális hőmérséklete a testhőmérsékletnél alacsonyabban van, mindenképp ki kell szedni.
Szuka ivartalanítása során csak akkor veszik ki a méhet, ha a kutya vemhes vagy ha bármi rendellenesség van a méhen ( ciszta, daganat, stb). Pyometra hormonhatásra alakul ki, ezeket csak a petefészek termeli ezért elegendő csak ezeket kivenni. A méh nem termel semmilyen hormont sem! A petefészkek eltávolításával a méh elsorvad. Lehúzós helyeken szokták kivenni az egészséges méhet is.
Kérdező, ivartalanítsd a szuka kutyádat, vemhesen is lehet de érdemes minél hamarabb, a kan kutya le nem szált heréjéről pedig beszélgess el a dokival.
Köszönöm szépen a válaszokat! Kutyusom "csak" áll vemhes!
Ivartalanításra időpont foglalva :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!