Nem tüzelt a szukám. Baj?
6 éves, ivaros szuka kutyám van.
(Mielőtt valaki legorombolna, még nem volt kölyke, és nem is lesz, odafigyelek rá, és IGEN, MINDIG TUDOM FIGYELNI. Kérem a fejmosások mellőzését.)
Minden évben kétszer tüzel, ahogy egy normális nőstény, tavasszal és ősszel. Idén kimaradt a tavaszi hajcihő. Lestem a jeleket, a vártam az udvarló kankutyákat, készenlétben tartottam a gyógyszert, amit tüzelés első napjától kell beadni neki, és kivezényeltem az állatorvost, hogy ellenőrizze le, mikor jön a tüzelés.
A doki azt mondta, egészséges a kutya, mostanában (kb. 2 hónapja!) kell tüzelnie.
Amikor csak nem akart megtörténni, idegeskedtem, és két hét múlva a visszatérő dokival megint leellenőriztettem. Azt mondta, túllihegem, majd jön magától. De nem jött!
Május vége van, a múlt héten leellenőriztettem egy másik dokival is (a biztonság kedvéért), nem lett-e vemhes mégis a kutya, de nem!!! Ezek szerint kimaradt a tüzelés.
A doki csak a vállát vonogatta.
Létezik ilyesmi, hogy kimarad az egyik tüzelés, vagy még számíthatok a megérkeztére?

Köszi mindenkinek a válaszokat.
Megnyugtatott, remélem, akkor nem kell tartanom tőle, hogy a nyár közepén egyszercsak tüzelni kezd.

Nekem 10 éve vannak szukáim, még sosem maradt ki egyiknél sem a tüzelés.
Ha félted, hogy baja van, legegyszerűbb ivartalanítani. Akkor nem kell lesni a kan kutyákat sem és aggódni sem kell, hogy valami baja van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!