Mi a különbség az alábbi kutyafajták között?
-amerikai staffordshire terrier
-amerikai staffordshire bullterrier
-amerikai pitbull
-pitbull
-amstaff
Ez csak puszta kíváncsiság. Köszönöm a válaszokat!
Az amstaff az ugyanaz, mint az amerikai staffordshire terrier, csak így szokták rövidíteni.
Egyébként pedig rokon fajták. Keress képeket és fajtaleírást róluk, és láthatod, mi a különbség.
Amerikai staffordshire bullterrier nincs, csak angol staffordshire bullterrier, röviden staffbull. Ez a legkisebb a 3 közül.
Az amstaff az amerikai staffordshire terrier rövidítése.
A pitbullból pedig csak egy van, az amerikai, de ezt fölösleges kíirni, ugyanazt jelenti mint röviden a pitbull.
Tehát van egy angol fajta, a staffordshire bullterrier (staffbull) és két amerikai fajta a staffordshire terrier (amstaff) illetve a pitbull :)
Javítanám az előző válaszát.
Van az angol bullterrier (és ennek a mini változata, ami külön fajtának minősül).
Van a staffordshire bullterrier.
Van az amerikai staffordshire bullterrier (vagy rövidítve amstaff).
És van az (amerikai) pit bull.
Nem tudom ez mennyire segítség, de ezt a minap találtam, és most visszakerestem, hátha könnyeben érthető így:
4#
Itt szó nem volt a sima bullterrierről, csak staffordshire bullterrierről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!