Hogyan győzzem meg a szüleimet egy kutya vásárlásáról?
Sziasztok. Szó van egy Beagleről, ami ha jól tudom nem egy nagy testű kutya. Tömbházban lakunk és szerintem ez ideális lenne, mivel nem egy Golden Retriverről sem egy Boxerről van szó.
Pénzem van rá. Az is megvan, hogy honnan veszem meg, a kiegészítőket is meg rudom venni. Egy a bökkenő a szüleim semmi féle állatot nem akarnak, mert ,,Nem tudok vigyázni rá,,. Régen volt egy cicám, igen én akkor kb. Öt éves lehettem, még jó hogy akkor nem bírtam vigyázni rá. De most tizenkettő vagyok. Ellátnám a kutyát.
Ja és ott is van egy kis probléma, hogy nem tudom, mit kell csinálni amikor a kutya tüzel,( mettől-meddig, hány éves, hónapos korától, stb.)
Köszi a segítséget!
Jobban járnál, ha mielőtt eldöntöd hogy milyen kutyát vennél, utána néznél, mivel egy kutyát 12-15 évre veszel magad mellé, és egyáltalán nem midegy, hogy milyen fajtajellemzők igazak rá. Attól eltekintve, hogy oké, egy jól nevelt kutya a gazdáján múlik persze persze. De egy beagle akkor is beagle marad, és nem neveled németjuhásszá. Főleg nem egy kezdő gyerek.:) Nem bántani akarlak, de tudod, ha adott egy kezdő, átlagos képességű gazdi, ugyanennél az embernél lehet egy makulátlan modorú goldi, meg egy ház romboló, csaholó, szökős beagle. A különbség hogy azzal elbírt mikor nevelni kellett és olyan lett, ezzel meg nem, és ilyen lett. És akkor anyukádék azt mondanák 2 szétrágott szőnyeg meg kanapé után hogy igazuk volt, tessék, nem tudsz vele bánni, mennie kell a kuyának és akkor hova teszitek? Menhely?
Ha én lennék a szüleid helyében engednék kutyát, de nem hozhatnál haza sem szaporítótól, sem küllem alapján fajtát, csak mert olyan cukik. Mondanék pár fajtát amiből válogathatsz, aztán együtt elmennénk megvenni, mert a kutya tény hogy önfegyelemre nevel, és felelőségtudatra.
12 évesen ne akarj beagle-t! Ez nem egy cuki plüss kutya, akit elég simogatni és sétáltatni. Se fizikailag, se mentálisan nem.fogsz vele elbírni. Hidd el, látok 10-14 éves gyerekeket kopóval, beagle-el, huskyval. Bőven nem ennek a korosztálynak való! Nem fogod tudni nevni, kontrollálni, de nem is kell még tudnod jó pár évig, nem is várhatja el senki ezt tőled.
A szüleidnek pedig igazuk van. Egy közepes testű kutya ellátása is havonta 15.000-25.000 ft, plusz ugyancsak 15.000-20.000 a kutyasuli. Ezt egy kisgyerek nem tudja finanszírozni. A szüleidnek pedig nem biztos, hogy van ennyi plusz pénze.
A kutyát a családban mindenkinek akarnia kell!
De akkor is privátot küld...
"50.000 alkudható. Ja és nem szeretném szaporítani."
50 ezer egy fajtajellegű keverékért? Na gratulálok...
Remélem, a szüleid nem egyeznek bele. Mindenki jobban járna, leginkább a kutya.
A többiek mindent elmondtak, csak annyival egészíteném ki, hogy remélem számoltál azzal, hogy egy kutya vételára szinte elenyésző az egyéb járulékos költségek mellett.
Egy oltást 4-5 ezer alatt nem úszol meg, és nem egy kell egy kölyöknek. Egy kutyát etetni megint csak elég sok pénz. 12 évesen semmit nem fogsz tudni egyedül megvenni neki, ha kutyát akarsz, havi 5-10 ezer forintot mindig rá kell szánni, ezzel is számolj.
Jól teszik.
Ez a fajta eleve nem gyereknek való!
Majd ha bebizonyítottad, hogy felelősségteljes vagy, lehet kutyád biztosan.
12 évesen nem hiszem, hogy van körülbelül 100 ezer forintod egy FAJTATISZTA Beagle kutyára. Olcsóbban is vehetsz szaporítótól de az nem lesz fajtatiszta, csak fajtajellegű keverék.
Nem beszélve arról, hogy a Beagle egyáltalán nem kezdőknek való kutya, főleg nem egy kisgyereknek mert borzasztóan makacsak, erő, határozott gazda kell hozzámert különben borzasztóan a fejedrenő.
Tehát 100 ezer forint egy normál kennelből a kutya, plusz ott vannak a kötelező oltások, a szúnyog és bolha elleni védelem, a legalább középkategóriájú táppal való etetés, felszerelések ( nyakörv, póráz, fekhey, etető-itató tál, játékok) ennek a fajtának szüksége lenne kutyaiskolára is. Nagy a mozgásigényük mivel vadászkutyák, így naponta legalább 3-4 kiadós sétára lenne szüksége, hogy kellően lefáraszd és ne szedje szét a lakást.
Ezeket tudod neki biztosítani? Ja, és természetesen az ivartalanítás ami elengedhetetlen.
A szüleid felelősségteljes, ésszerűen gondolkodó emberek.
Tiszteld őket annyira, hogy elfogadod a döntésüket.
Nekem sem engedtek háziállatot a szüleim soha, mondván hogy "panelba nem való", hiába győzködtem őket egész gyerekkoromban. 19 évesen költöztem el otthonról, és csak akkor lett egy kutyusom és 2 cicám.
Így utólag visszagondolva, örülök is, hogy nem engedték, mert kicsi voltam még hozzá és tapasztalatlan, és ha olyan hirtelen a nyakamba zúdul az a sok kötelesség és felelősség, talán örökre elment volna a kedvem az állattartástól. Így felnőtt fejjel viszont már érettebben gondolkozik az ember, és csak akkor vesz maga mellé állatot, ha van saját, elegendő keresete, amiből el tudja látni őt, és persze ha már előtte alaposan utánaolvasott annak az állatnak amit tartani szeretne, és az igényeivel is tisztában van.
Ha kicsit idősebb leszel, akkor majd rá fogsz jönni arra is, hogy miért nagyon fontos az ivartalanítás. Nem számít, hogy szeretnéd-e vagy sem, egyszerűen muszáj és kész. Valamint azt is tudni fogod már, hogy miért nem szabad szaporítóktól venni kutyát. (És igen, akkor is szaporítóról van szó. Nyilván nincs kiírva a homlokára, és az ilyen ember nem is szokott eldicsekedni vele. Azt pedig, hogy a kutyái egészségesek-e vagy nem, nem tudod ránézésre eldönteni. Még állatorvos sem tudná, csakis alapos vizsgálatok után.)
Nem bántásból, de fiatal vagy még ahhoz, hogy tudd, hogy mire van szüksége egy kutyának. Nagyon sok pénz és foglalkozás kell hozzá, és ha a szüleid nem támogatnak, egyedül nem tudod megoldani. Az állatorvosi költségek borzasztó magasak. Mi lesz, ha megbetegszik és műteni kell, és a szüleid azt mondják, hogy "nem, mert túl drága"? Akkor nem tudsz mit tenni, végignézheted ahogy meghal.
Szóval ez a kutyatartás téma még kicsit messzebb van nálad, de fel a fejjel, addig is olvasgass utána a dolognak, tájékozódj, nézz videókat. És ami fontos, hogy látogass el menhelyekre, ahol játszhatsz, sétálhatsz is a kutyusokkal, és így nagyon sok tapasztalatot is szerezhetsz, és a kutyáknak is örömet okozol evvel. Ez már majdnem olyan, mintha saját kutyád lenne, csak annyi a különbség hogy nem nálatok lakik és nem nektek kell rá költeni.
1 - 12 évesen NINCS rá pénzed
2 - a kezelésekre SINCS
3 - kb. két hétig lenne érdekes számodra
4 - a beagle nem benti kutya
5 - ha nem akarod ivartalaníttatni, felejtsd el a dolgot
Kislány vagy, majd ha elköltözöl, és tarthatsz, akkor lesz kutyád.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!