Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért van ilyen sok széklete?

Miért van ilyen sok széklete?

Figyelt kérdés

A kutyám gabonamentes Acana tápot kap. Light and Fit, 35%-os fehérjetartalmú. Amióta ezt eszi, rengeteg széklete van. Naponta 4-5-ször is ürít, hatalmasakat ráadásul.

Gondoltam rá, hogy lehet hogy túl erős neki a táp, viszont a széklet állaga teljesen normális, szilárd, csak nagyon sok. Nem értem, hogy mitől ilyen nagy mennyiségű. Eddig rosszabb minőségű tápokat evett, amik tele voltak kukoricával, azoktól mégse volt ennyi széklete.

Nem kövér, jó súlyban van, és szerintem nem adok neki túl sokat a tápból.

Mi okozhatja ezt most?

A táp rosttartalma 8%, ami szokatlanul magas, talán ettől lehet? (Általában 3-5% között szokott lenni.) Vagy pedig titokban mégis tele van ez a táp is gabonákkal?

2017. aug. 15. 17:56
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Megpróbálok akkor valahogy megszabadulni ettől a táptól.

Most rendeltem neki Happy Dog Supreme Sensible Canadát, ez is gabonamentes de ez csak 25% fehérjét tartalmaz.

Igazából én nem magas fehérjéset akartam neki adni, csak az volt a lényeg a számomra hogy gabonamentes legyen. De azok meg általában mind nagyon erős tápok. :(

2017. aug. 16. 14:59
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

"Miért adsz neki ilyen magas fehérje tartalmú tápot?"

"Nem is értem, hogy mi a gond. Ez egy jó minőségű táp elvileg, és gabonamentes, miért nem jó neki?"

Mert a kutyák különböznek. Az emésztésük is. És ez sajnos nincs rájuk írva.

Kérdező, Hatoska nem tanácsolt hülyeséget. Váltsatok valami hasonló minőségűre, de más alapúra. Ha megnézed, amiben nincs gabona, abban általában:

- rizs

- burgonya

- hüvelyesek

vannak. Ha nem a fehérjetartalommal van baja, akkor az Acanában található hüvelyesekkel, ki kellene próbálni egy rizsest vagy krumplist.

Másrészt viszont pont a napokban volt többször is szó arról, hogy nem minden kutyánál válik be a magas fehérjetartalom. És, mint ahogy te is látod, lehet létezik alacsonyabb fehérjetartalmú, de gabonamentes, minőségi alapanyagokból készült táp is. Bár én a Brit Care Lamb & Rice-t hoztam volna fel példának, abban egyetlen proteinforrás van, és rizses.

2017. aug. 16. 23:03
 13/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm, de a Britet ide nem tudom rendelni, sajnos. Tehát az nem jöhet szóba.

Ez a gond, hogy nem tudom, hogy mivel van a baj, a gabonamentességgel vagy pedig a fehérjetartalommal.

Most viszont elkezdett már csökkenni a széklet mennyisége és gyakorisága is, tehát bizakodó vagyok, talán kezd hozzászokni ehhez a táphoz? Elvileg hozzászokhat az emésztőrendszere, nem?

A Happy Dogot már megrendeltem de még nem ért ide. Avval a termékcsaláddal meg vagyok elégedve, beváltak eddig. Most viszont abból is egy gabonamenteset vettem, alacsony fehérjéset. Remélem ez jó lesz.

2017. aug. 16. 23:18
 14/20 anonim ***** válasza:
Nálunk is hasonló a probléma ezért váltunk acana grasslandról, acana cobb chikenre ami csak 28%-os fehérjét tartalmaz, de ha az sem lesz jó, akkor platinumra váltunk, szerintem érdemes abból kipróbálni eggyet.
2017. aug. 17. 21:52
 15/20 A kérdező kommentje:
Úgy látom, az 29%-os. De nekünk az semmiképp sem lenne jó, a magas zsírtartalma miatt. (17%) :(
2017. aug. 17. 22:52
 16/20 anonim ***** válasza:

Magas a 17 %-os zsír? Az átlagos szükséglet 26% fehérje és 16% zsír. A 17 nem is olyan sok.

Vagy valamiért csökkentett zsírtartalommal kell etetned?

2017. aug. 17. 23:15
 17/20 A kérdező kommentje:
AZ én kutyámnak alacsony zsírtartalmú tápokat kell ennie, mert keveset mozog. Nem akarom hogy elhízzon.
2017. aug. 17. 23:37
 18/20 A kérdező kommentje:
7,5-12% közöttieket szoktam csak adni neki.
2017. aug. 17. 23:38
 19/20 A kérdező kommentje:

Szerintem megszokja ezt az Acanát is lassan.

A széklet már jelentősen csökkent, és a szőre pedig láthatóan gyönyörű szép fényes lett és puha tapintású. Ilyet korábban még sosem tapasztaltam. Energiája is sok van, úgyhogy csak rendesen hasznosul ez a táp.

2017. aug. 18. 16:10
 20/20 A kérdező kommentje:

Kipróbáltuk a Happy Dogot, de ez meg még rosszabb. Napi 4-szer hatalmas adag széklete van. Ez is gabonamentes táp, csak hüvelyesek helyett burgonya van benne, a fehérjetartalma pedig csak 25 %.

Én ezt nem értem, a rosszabb minőségű tápoktól, amik tele voltak kukoricával, alig volt széklete, a gabonamentesektől akkor hogy lehet ennyi?

Mit javasoltok, mit tegyek? Térjünk vissza a gabonatartalmú tápokra, mert neki csak ezek a jók, vagy pedig maradjunk gabonamentesnél és előbb utóbb hozzászokik majd ehhez is?

2017. aug. 23. 13:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!