Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan vegyem rá?

Hogyan vegyem rá?

Figyelt kérdés
Az a helyzet, hogy októberben költözünk, és nagyon szeretnék egy kutyát. Van már egy ,,közös" (bátyámé, apumé, anyumé és az enyém), de valamiért nem kötődöm hozzá, sajátot szeretnék. Anyum tudja hogy felelősségteljes vagyok, nem is ezzel van a probléma, hanem azzal hogy szerinte nem férne el (lakásba költözünk, emeletes ház). Bullterrierről lenne szó, és mielőtt bárki elkezdene kioktatni, utánaolvastam a fajtának, mindenhol azt írták hogy ha le van mozgatva akkor elvan lakásban. Visszatérve, anyum azt mondja hogy nem férne el, és próbálom neki elmagyarázni hogy nagyon sokat mennék ki vele, de nem vagyok az a kimozdulós fajta ezért nem igazán akarja elhinni, vagy én nem tudom de a lényeg az hogy nem nagyon szeretné. A kérdés tehát az, hogy hogy tudnám megértetni vele, esetleg rávenni hogy nem lenne semmi baj?

2017. aug. 14. 19:51
 1/5 anonim ***** válasza:

Lakásban sosem lesz csak a tied a kutya. Mindenkié lesz abban a zárt térben.

Próbálj meg a meglévő kutyával szorosabb kapcsolatot teremteni.

2017. aug. 14. 20:24
 2/5 A kérdező kommentje:
Mi köze a lakásnak ahhoz hogy kié a kutya? :D
2017. aug. 14. 21:33
 3/5 anonim ***** válasza:

Nem a lakás a lényeg.

Az első válaszadó arra gondolt, hogy egy családban nincs olyan, hogy "én kutyám, te kutyád". A kutya mindenkié kell hogy legyen. Tehát még ha sikerül is kiharcolnod, hogy lehessen új kutya, nem lesz csak a tiéd. Lehet hogy nem is hozzád fog a legjobban kötődni.

Ez persze nem gond, ettől még lehet bullterrier, ha szeretnél, csak ezzel számolni kell. Próbáld meg meggyőzni anyukádat, hogy szívesen foglalkoznál egy újabb kutyussal. Erre a legjobb módszer az, ha a már meglévő kutyusotokkal is elkezdesz rendesen foglalkozni. Ebből láthatja majd anyukád, hogy nem vagy rest a feladatra, és talán megenyhül. Talán.

A szülőkkel sajnos nem könnyű... :(

2017. aug. 15. 00:11
 4/5 anonim ***** válasza:
50%

Anyudnk igaza van. Van máe egy kutya, amit el kell látni, wtetni orvoshoz vinni ha beteg, nem kell még egy.

Gyerek vagy ezért dogalmad sincs a pénz értékéröl, mivel nem te.keresed meg, de ez nem.baj.

Csak az ujabb kutyét hadd döntse el a két keresö ember, bekefér-e a büdzsébe, többek között, vagy ti látnátok kárát.

H meg sosem mozdulsz ki, a kutyával sen fogsz, vagy ideig-oráig. Plusz ha lesz kutyád, és egyetemre mész vagy koliba mit csinálsz vele? Ott marad a többiek nyakán.

2017. aug. 15. 06:56
 5/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm második.

Kedves utolsó. A keret megvan rá, azzal nincs baj. Azt pedig személy szerint hülyeségnek tartom, hogy ha most nem mozdulok ki kutyával se tenném. Honnan veszed ezt? Most azért nem vagyok a kijárkálós típus, mert nincs mit csinálni. Ha lenne saját kutyám, kijárnék vele. Nem tudom ez hogy jött neked. Az egyetemes dolog szintúgy. Nem fogom otthagyni a kutyát azért mert egyetem van. Ha egyszer befogadtam, én gondoskodom róla, akkor nem fogom csak úgy elhanyagolni.

2017. aug. 15. 12:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!