Barátságos kutya, milyet ajánlotok?
Ez keves jellemzes, azon kivul, hogy baratsagos es konnyen kezelheto, csaladcentrikus legyen, milyet keresnel? Kicsi, kozepes, nagy termetu? Kinti, benti, vagy kinti-benti kutyus lenne? Napi mennyi mozgatast tudsz/tudtok vallalni szamara? Ezek alapjan mar lehet nagyobb kovetkezteteseket levonni.:)
A beagle-rol en is azt hallottam, hogy nehez fajta, nem ajanlanam.
Minden kutya lehet barátságos, szelíd, okos, ha kölyökként elkezdni nevelni, szocializálni az ember.
Régen a pitbullokat "nanny dog"-nak hívták, mert vigyáztak a gyerekekre, pont, mint egy babysitter. A pitbulllok nagyon intelligensek, bármit megtesznek, hogy elégedett legyen velük a gazdájuk. Sajnos ezt sok hülye ember ki is használta/használja, és harcra, ölésre tanítja a pitbullokat.
Szóval bármilyen kutyát fogadsz örökbe/veszel, a lényeg, hogy kis korában kezd el nevelni, ha ötleted sincs, hogyan, akkor menjetek kutyasuliba pár alkalommal.
Golden retriever!
Játékos
Kiváló vadászkutya
Szelíd pajtása a gyerekeknek
Hibátlan temperamentumú
Intelligens
Könnyen képezhető
Elsőrangú kiállítási eb
Jó családi kedvenc
Elegáns, mindenkivel barátságos
Energikus
Gyors, jó a szaglása
A Golden retriever az egész család számára ideális fajta. Elhancúrozik a gyerekekkel, élvezi, ha alkalmanként vadászni mehet gazdájával. Megbízható fajta, amely kennelben is tartható, ám akkor a legboldogabb, ha szeretett családja körében élhet. Imád apportírozni. Vakvezető kutyaként is népszerű.
Forrás:
6-os, akkor erről biztos nem tud az én 15 éves Goldim, és a 13 éves német juhászom akik még soha nem volt betegek. :)
Egyébként azt már elmesélted, hogy szerinted melyikeket ne, de arra nem adtál választ, amit a Kérdező kérdezett, hogy melyiket igen.
Igen, igen!
Én ajánlottam a Golden retrievert, de a labrador is tökéletes családi kutyának, mert egy családból származnak.
Mindegyik retriever, azoknak az összes aranyos, szelíd, okos, jó tulajdonságával.
Mondjuk én minden kutyát imádok:)
Beagle vadászkutya, kajtatóeb. Nehéz a nevelése, nem családi kutyának való, hanem arra, amire tenyésztették.
Ha mindössze ennyi az elképzelésed a kutyával kapcsolatban, akkor választhatsz bármelyik menhelyről is. A gondozók segítenek a választásban, hogy barátságos és szelíd kutyusod legyen. A többi már a megfelelő neveléstől függ!
Relatíve könnyebben nevelhető fajták: golden retriever, labrador, uszkár, berni pásztor például. Fajtatiszta kutyát viszont csak tenyésztőtől szabad venni, áruk 150 ezer körül kezdődik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!