Hány havonta tüzel egy kutya?
Figyelt kérdés
Tenyészteni fogok Yorkit,de nem szeretném ,hogy baja legyen.Hány alom hoztaó le ugy hogy a kutya ne szenvedjen kárt?2010. máj. 24. 15:35
1/9 A kérdező kommentje:
Állatvédők kiméljenek!!!!!!!!!!
2010. máj. 24. 15:36
2/9 anonim válasza:
Normálisan 6-7 havonta tüzelnek,de almonként minimum kikell hagyni egy tüzelést(pl. leellik,következő tüzeléskor ne legyenek kölykei) Amugy jó lenne ha nem a pénzért csinálnád az egészet. Nem javaslom hogy tenyéssz ha ilyen alp dolgokat nem tudsz a kutyákról.
3/9 anonim válasza:
Ja és 2 évesen ajánlott az első almot lehozni mert addigra fejezödik be véglegesen a növése. 8 éves kora után pedig ne pároztasd többet.
4/9 A kérdező kommentje:
persze tudom hogy egyböl nem szabad.a kérdés az volt hogy az egész életébe mennyi almot szabad lehozni hogy ne legyen baja a kutyának.nem egy évbe.3-4? vagy annál kevesebb?
2010. máj. 24. 15:48
5/9 anonim válasza:
Igen 4-5 a max. De az a legfontosabb hogy ne minden tüzeléskor legyenek kölykei. Max minden másodiknál.
7/9 anonim válasza:
Egy szukától max. 4 almot hozunk le , de állt. 3 alom az amit egy tenyésztő lehoz, akkor ha van előjegyzés a kölykökre !!!!!!
A Kutyákat kivétel nélkül 1,5 éves korában tenyészszemlére visszük , 18 hónapos kor alatt nem pározatjuk .
Kötelező szűréseket megcsináltatjuk betegségek ellen pl. Dp-a . A kölyköket 8 hetesen NEM ELŐBB , csak megbízható embernek törzskönyvvel,egyedi azonosítóval, eü. garanciával , adás-vételi szerződéssel , 2 oltással , 4x-i féregtelenítéssel kölyökcsomaggal adjuk át !
Nem kereskedőnek .... ! Ha ezeket nem tudom nyújtani a kutyádnak /idnak akkor csak szaporító leszel !
Ezek amiket leírtam ALAP DOLGOK , DE MÁR 1000 MÁSIK VAN AMIT EGY TENYÉSZTŐNEK TUDNIA KELLENE ! HMMM....
8/9 A kérdező kommentje:
van még idöm megtanulni ez még nem most lesz.nem fogok felelötlenül beleugrani a dolgokba.
2010. máj. 24. 17:33
9/9 anonim válasza:
Én amikor vettem a kutyumat, azt mondta a tenyésztő, hogy egy szukát 2,4,6 éves korában ajánlott elletni, utána már "csak" családi kedvenc. Az orvost is kérdeztem,hogy miért, mikor jött a kölyköt oltani, ő is ezt mondta, ennyiszer elég a szukát ennek kitenni. Csak kíváncsiságból kérdeztem, de elmondott mindent. Na, akkor megörültem, hogy kan kutyám van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!