Kutya játék utáni bepisilés oka?
Kölyökkutya pelenkára szoktatási fázisban van, éjszaka amikor csend van, esetleg nappal amikor nagy nyugodalom van, akkor már tudja mi a dolga odasétál és elvégzi. Azonban játék, tanítás bármilyen foglalkozás után rendre megáll valahol és odapiszkít. Erről hogy lehetne leszoktatni?
Eddig azt csináltam, hogy mondtam a "nem" szót és rátettem a pelenkára, de hatástalan, most már kizárom egy rövid időre, tehát figyelmen kívül hagyom. Ez jó megoldás arra hogy tudja hogy nem örülök neki? Ötletek? A kutya 9 hetes.
Nem olyan régóta lehet nálad. Kb 1 hete.
"Eddig azt csináltam, hogy mondtam a "nem" szót és rátettem a pelenkára" Ezt kell tenned, csak némi türelem szükségeltetik.
Nem egy hét, pár nap, míg teljesen megtanul bármit. Türelmetlen vagy.
Ötlet: NE szoktasd pelenkára, mert magad ellen dolgozol vele. A szobatisztaság azt jelenti, hogy a kutya nem piszkít a lakásban sehova. A pelenka csak összezavarja. Később ebből lehet majd az, hogy kint nem akar, csak bent, meg hogy a szőnyeget is pelenkának gondolja és oda fog járni...
9 hetes kutyától még nem elvárható a szobatisztaság. Olyan, mint egy pelenkás baba, egyszerűen nem érett még rá.
Leggyorsabban úgy lesz szobatiszta, ha minden alvás, evés, játék után gyorsan kiviszed piszkítani, kb. 2 óránként most még. Fokozatosan lehet az eltelt időt nyújtani, ahogy nő a kölyök.
Bent sem kell leszidni, hanem gyorsan összetakarítani. Kint, ha pisil-kakil, örülni, rádicsérni.
Hónapokat vesz igénybe, mire megérik rá és szobatiszta lesz. Maga a kutya fog törekedni rá, hogy kint végezze a dolgát, amint egyre idősebb lesz. Addig takarítás, takarítás. A kölyökkutya ezzel jár.
Ezért kizárni, figyelmen kívül hagyni felesleges, értelmetlen és igazságtalan is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!