Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Golden retriever igényei?

Golden retriever igényei?

Figyelt kérdés

Szeretnék egy golden retrievert venni,de előtte kíváncsi lennék az igényeire!ilyenkre szeretnék választ kapni:mennyibe kerül az etetése kb?mennyire teszi tönkre a kertet..stb!

előre is köszönöm a válaszokat!!

2010. máj. 24. 14:05
 1/10 anonim ***** válasza:
61%

Nekünk van, nagyon szeretjük.

Etetéssel nincs elkényeztetve.Általában reggelire kap fél doboz kutykaját 2-3 szelet kenyérrel.Este száraztápot.

Persze minden maradékot ,ha van csontot.Szoktam neki alkalmanként főzni is.

Kertben nem szokott kárt tenni.Igaz elég tere van a mozgáshoz.Amit nem tudok vele megtanitani,hogy egy helyre piszkitson.

Nagyon tudja kedveltetni magát.Hallgat ránk okos kutya.

Ajánlom!!!!

2010. máj. 24. 14:15
 2/10 anonim ***** válasza:

Hali! Nekem Goldim van! Imádom! Aranyos nagyon, kiskorában amikor nő a foga és viszket neki az ínye mindent megrág, de egyébként a dolgát mindig a kert végébe végzi autómatikusan minnél messzebb a házától/fekhelyétől. Szeret mozogni de lustálkodni is:) Reletív sokat meg tud enni mert elég beles kutya, de egyáltalán nem válogatós:) A konzervtől kezdve a dinnyéig mindent megeszik :D

Éééés! Iszonyatosan okos! Tanítsd meg kiskorában sokmindenre!ENYÉM tudja: ül, fekszik, marad, szépen vedd el(kaja), add ide, helyedre :) és h nem szabad :)

Valamint nagyon békés kutya, kajáját nem félti nyugodtan lehet kajálás közben is símogani, vagy akár belenyúlni a táljába :)

2010. máj. 24. 14:17
 3/10 anonim ***** válasza:

Mennyibe kerül az etetése, mennyire teszi tönkre a kertet? Ajaj, ez így nem hangzik túl jól...

Jó minőségű táp, pl. Acana, Orijen stb. elolvasod, hogy egy ilyen súlycsoportú kutyának mennyi a napi adagja (megtalálod a zacskón) és ebből ki tudod számolni, mennyi ideig elég egy zsák táp. Napi kb. két óra szellemi és fizikai foglalkozás, a kert ellenére is séta az utcán, játék más kutyákkal, póráz nélkül, hétvégén kirándulás, úszás. Plusz a szőrápolás ugye.

Minden kutyával sokat kell foglalkozni és ha ez elmarad, minden kutya tönkreteszi a kertet. A golden pedig nagy kutya, sokat eszik, oda kell figyelni a jó minőségre, nehogy beteg legyen, tehát nyilván jóval drágább az etetése, mint egy tacskónak.

A másik pedig, hogy csak jó kennelből szabad kutyát venni, nehogy beteg vagy ideggyenge legyen. Egy jó kiskutya, aki egészséges is, ki. 100 ezer forint.

Ez pl. egy nagyon jó kennel:

[link]

2010. máj. 24. 14:23
 4/10 anonim ***** válasza:
43%
Az enyémet nem 100.000ért vettünk hanem 25-ért és ugyanolyan okos mint a többi. Ami szerintem még nagyon fontos, hogy engedjétek neki hogy a közeletekbe legyen különben megőrül szegényke, nagyon szüksége van az emberekre.
2010. máj. 24. 14:27
 5/10 anonim ***** válasza:
61%

l4.l5-ös vagyok.

Mi kutyánk egy tacskóval van együtt.Jól elvannak.Nem kell külön sétáltatni, játszani vele.Igaz nem megyünk el mellette ugy.hogy ne simogassuk meg, mert azt nagyon szereti.Miénk még nem volt beteg,pedig a kajáztatással nem látunk nagykint.

2010. máj. 24. 14:35
 6/10 anonim ***** válasza:
2010. máj. 24. 14:37
 7/10 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a gyors válaszokat!nagyon hasznosak voltak számomra!
2010. máj. 24. 16:13
 8/10 anonim válasza:

Minőségi táppal kell etetni, ugyanis ha nem fejlődnek ki a csontjai+porcai könnyen megrokkan, vagy könnyebben kialakul a dysplasia is. (mi Pro Plan-nal etetünk, nekünk régóta bevállt)

Ha sokat foglalkozol vele és lefárasztod, akkor nem rágja meg a dolgokat, és nem kaparja szét a kertet sem!

Nagyon jó családi és vadász kutya. Ha elsősorban vadász kutyát szeretnél, akkor sötétebb-aranyszínűbb ősöktől válassz kölyköt. Ha kiállításra vagy családi kedvencnek, akkor krém is "lehet".

Véleményem szerint: lehet hogy a kölyök akár 100.000 Ft, de 12 évre is társunkká válik. Nem érdemes 20,000-res kutyát venni mert az utókezeléselre sokkal többett kell sajnos rákölteni. Valamint idegrnedszerileg sem lesz a kutya jó, ami egy családi ( kisgyermek mellett) igen csak fontos dolog.

2010. máj. 25. 18:45
 9/10 anonim válasza:

itt tudsz kennelek között nézelődni:

www.goldenretriever.lap.hu

számomra szinpatikus kennelek:

www.golden-retrievers.hu --> inkább vadászkutyák

www.shining-gold.hu --> inkább kiállítási kutyák

18:45-ös voltam

2010. máj. 25. 18:53
 10/10 anonim ***** válasza:
Tegnapi első vagyok.Mint irtam nem fektetünk akkora ügyet az etetésével.Mi kutyánk 8 éves gyönyörű nem volt beteg.Kan és törzskönyvezett.
2010. máj. 25. 19:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!