Miért utáljátok az ázsiaikat kutya evés miatt?
Egyik válaszadó nagyon jól leírta,mert élve főzik meg őket,nyúzzák meg.
Jól szét verik,szét kínozzák szegényeket.
szűk ketrecekbe beraknak vagy 5 kutyát.
Valóban lopják a kutyákat ott, sőt én olvastam,hogy képesek európából felvásárolni kutyákat majd kiviszik! Akár az magyar szapiktól is felvásárolhatnak kutya kölyköket és kiviszik.
Mellesleg más dolog hogy vhol szent állat a sertés.
Nálunk a kutya meg a macska TÁRSÁLLAT nem pedig haszon állat.
Csirkét meg a nyulat,se a marhát nem kínozzák meg,meg nem nyúzzák meg őket élve!
Meg ők haszonállatok.
Vannak ismerőseink akik szitterkednek konkrétan 3 kínai kislány van náluk már évek óta,mert anyuka nem szült fiút. Kislányok ide járnak suliba (különböző koruak). Néha vissza viszik őket kínába,de max 1-2 hónap múlva vissza hozzák őket.
Szerintem ez nagyon szar lehet egy gyereknek!
Undorító nép!
Úgyhogy én sok minden másért is elítélem őket.
Most már alig vásárolok kínai ruhát,mert minőségben pocsék, és már lassan úgy elszálltak az árakkal,hogy annyi pénzért már minőségibb cuccot veszel.
Kedves kérdező, csak nézz utána az ember fejlődésének, hogy melyik állatot milyen okból háziasította...
Vaddisznó-sertés=húsa miatt
szarvasmarha=húsa és teje miatt
egyéb patások=hús, tej
baromfi=hús
KUTYA=TÁRS, SEGÍTSÉG (vadászat, nyájőrzés, védelem, stb)
MACSKA=SEGÍTSÉG (kártevő rágcsálókat megfogta, így megvédte az élelmiszerkészletet), TÁRS
LÓ= első sorban SEGÍTSÉG (szekérhúzás, földművelés, közlekedés)
Remélem ebből is látod mi a különbség, DE a legnagyobb, hogy az úgynevezett haszonállatokat nem ÉLVE kínozzák, főzik, nyúzzák meg!!!
Tessék nézegetheted, hogy miket művel a szerinted "semmi" bűnt el nem követő húzott szemű népség (persze tudom, hogy nem mindegyik ekkora féreg, tisztelet a kivételnek). De az nonszensz, hogy összekötözve egymásra hajigálva várják, h valaki bottal jól megverje őket majd forróvízbe tegye és elve megnyúzza, ezt valóban EGYIK ÁLLAT SEM érdemli meg!! Nem tudom, hogy van valakinek ehhez gyomra hogy ezt végigcsinálja ill. végignézze és utána jóízűen falatozzon. HÁNYINGER
Most én nagyon részletesen utána néztem mindennek.
Először is én úgy gondolom amit leírtatok részlete igaz.
Az tény és igaz hogy Kínában,Koreában (és Dél-Kelet Ázsia,Fülöp-szigetek) fogyasztanak kutya húst.
Vegyünk példát Kínáról,mert ezután néztem a legrészletesebben, valójában esznek kutyát de nem minden ember eszik kutyát,ÉS ÚGYANÚGY VANNAK NEKIK ÁLLATVÉDŐ SZERVEZETEI akik megpróbálják megakadályozni a kutya fogyasztását(főleg a élve kínzást ahol van),de még nem sikerült addig eljutni hogy Kína mint törvényként betiltsa ezt a szokást.Attól hogy egy részük eszik a kutyát attól nem kell az egész népet egy kalap alá venni és utálni .Mert igenis vannak akik tiltakoznak ez ellen és nem fogyasztják a kutyát.(Nézz utána hogy YU Lin ben verekedés is kitört a kutya fogyasztók és a állatvédők között és minden évben fenn áll a konfliktus)
Azt gondolom hogy kínában YU Lin ben van a legtöbb kutya fogyasztása amit évente egy júniusban egy kutyahús fesztiválként történik.Itt történik meg a legtöbb kutya fogyasztása.De persze máshol is fogyasztanak,de sokkal kevesebbet és nem fesztivált csinálnak belőle vagy nem is fogyasztnak egyáltalán.Az igaz hogy valahol élve kínozzák az állatot de pontosan melyik tartományban nem tudni,mert mi magyarok nem láttuk személyesen,mindenki csak videóból,hírből nézte és olvasta. és azt gondolom hogy nem mindenhol áll fenn ez a kínzás és valahol csak mint mi magyarok a haszonállatokat vágjuk kínzás nélkül.
Én azt gondolom hogy AZT KELL BETILTANI HOGY LOPOTT KUTYÁKAT/MACSKÁKAT FOGYASSZANAK ÉS AZT KELL BETILTANI HOGY KÍNOZÁSSAL MÉSZÁROLJÁK LE.ÉS Javítani kell a KÖRNYEZET AHOL TARTJÁK. Mert valójában van olyan hely ahol tényleg nyúzzák az állatot, szegényt élve kínozzák de nem mindenhol így van.
De van egy különbség a házi kutya és a fogyasztásra szánt nagy mennyiségben tenyésztett kutya között.
Én nem ellenkezem ha kínzás nélkül a tenyésztésre szánt kutyákat megeszik.
Kínában valójában a kutyák egyik része lopott,ami valószínüleg háziállat ként tartott,EZT BE KELL TILTANI.
De a másik része tényleg kizárólag haszonállatként tenyésztik hogy majd ezt megegyék.
De ne úgy képzeljétek el hogy háziállatként tartanak egy ideig egy kutyát és megunják és megeszik NEM ÍGY VAN. Kínában is tartanak nagyon sokan kutyákat MINT HÁZI ÁLLATKÉNT és az is a barátja a gazdának és a gazdája NEM fogja megenni mikor elhuny vagy ha kedve akad mint mi se.És igen is szomorú lesz mikor meghal a kutyája.És persze nem lesz ebből szalonna.
Azt hogy mi magyarok mit veszünk haszon,és házi vagy baráti állatnak ez a kultúránk miatt van, mert már réges rég óta kutya segített a vadászatban, főleg házat őrzöt.Ezért eszünkbe se jutott hogy megegyük.De kínaiaknál ,ázsiaiknál külöbözik,teljesen más volt régen ókorban az életmód,ők nem azonos életmódot éltek mint mi,más állatot használtak másik célra és később az egyik ok az is volt hogy élelem hiány miatt elkezték a kutyahús fogyasztását.Nézz utána hogy a kínaiak milyen életmódot folytattak.
Valójában a kultúra(részben vallás) miatt kölönbözik hogy mi az értékesebb állat (mit szabad és mit nem szabad fogyasztani).De eltekintve attól hogy milyen kultúrád van a kutya mint gerinces emlős állat NEM különbözik értékbeliségben mint a malac,csirke,tehén,ló vagy minden más állattól.Semelyik nem akar meghalni és élelem lenni másnak vagy nekünk.Úgyanúgy állatok.Csak más nép máshogy használja fel.
Itt jön amit már mondtam hogy inkább a kínzást/bánási módot kell javítani minnél emberibb módon,hogy szegény állat ne szenvedjen halála előtt ez nem csak a kutyánál van hanem minden más állatot is minéll emberileg öljünk meg és kínzás nélkül.És nem azt kell betiltani hogy fogyasszák a kutyát,mert nekik más a kultúrájuk mint nekünk.
Attól hogy ők esznek kutyát azt most miért kéne betiltani?Azt esznek amit akarnak,nincs hozzá közünk.
Amiért sokan utálják az azért van mert némelyik részen nem ,,barátságosan" bánnak vele.
Most abba nem akarok bele menni hogy a disznóvágás vagy tehén,csirke stb minden más állat vágása kínzás vagy sem az állatnak.
EZÉRT AZT GONDOLOM NEM ELSŐSORBAN A KUTYA EVÉSÉT KELL BETILTANI,HANEM AZT KELL BETILTANI HOGY NE LOPOTT HÁZI ÁLLATOT FOGYASSZANAK,ÉS SZÜNTESSÉK MEG A MEGLÉVŐ ÁLLÁT VÁGÁSNÁL AZ ÉLVE KÍNZÁST,A TARTÁS MÓDOT ÉS MINNÉL KÍNZÁS MENTESEN VÁGJANAK LE MINDEN KUTYÁT ÉS MINDEN MÁS ÁLLATRA IS VONATKOZIK.
Te idióta vagy!! igen én pl nem utálok minden húzott szeműt, viszont iszonyatosan elítélem a kutyahús evését, ismételten leírom, amit az előző válaszomban is írtam a kutyát qvára NEM A HÚSA MIATT VETTE MAGA MELLÉ AZ EMBER!!!!!!!!!!!
Vaddisznó-sertés=húsa miatt
szarvasmarha=húsa és teje miatt
egyéb patások=hús, tej
baromfi=hús
KUTYA=TÁRS, SEGÍTSÉG (vadászat, nyájőrzés, védelem, stb)
MACSKA=SEGÍTSÉG (kártevő rágcsálókat megfogta, így megvédte az élelmiszerkészletet), TÁRS
LÓ= első sorban SEGÍTSÉG (szekérhúzás, földművelés, közlekedés)
Látom nem ment el hozzád az üzenet, attól hogy mi magyarok a kutyát társnak tartjuk miért kell más nemzetnek is annak tartani?Lehet hogy más a kúltúra?És nem pont a kutyát használták védő-őrző munkára? Mondd már meg akkor hogy a tehént miért fogyasztod?Ókorban tehenek húzták a faekét és művelték a földet,és tehén nélkül elég nehéz lenne nem?aztán még is hús lett belőle és tej. Mitől gondolod hogy a kutya most különbözik egy másik állattól?És a tehén fogyasztását is ellenkezni kell?
Amúgy is a kutya persze ahogy írtad társállat. De miből gondolod hogy a kutya szeretné hogy pórázon és szájkosárral,kutyahámmal együtt élni?ketrecben élni?Nem inkább a természetben a helye?Attól hogy háziasítottad,és a társad lett azt nem jelenti hogy most különbözik egy másik állatól,úgyan úgy állat.És mondom mégegyszer attól hogy neked társ másnak miért kell hogy az legyen?Nem térhet el a kúltura meg a vallás?
Attól hogy ragadozó attól mondd már meg hogy miben különbözik egy másik nem ragadozó állatal szemben?Mert hogy a ragadozó magasabb rendű mint a nem ragadozó? Attól hogy általában nem szokás enni,miért nem szabad hogy kivétel legyen?Attól hogy valamit te nem szeretsz,miért akadályozod hogy mások ne csinálják?Ha pl.nem szereted a kék színt,miért kell akadályozni hogy mások ne szeressék?Attól hogy nem szokás,az nem jelent semmit,nálad leher hogy nem szokás de másoknál igen.
Ott akarsz még kitérni,hogy most valamiért a kutya magasabb rendű a többihez képest?Miből gondolod ezt?Mondom ez a kultúra eltérés.Az indiaiak se tiltják másoknak a tehén fogyasztását,azért mert náluk szent álllat.Minden máshol meg fogyasztják nagy mértékben,ebben India egy kivétel nem?Mindenhol máshol megszokott a tehén fogyasztása.
Az indiaiak nem tiltják a tehén fogyasztását, ahogy én sem tilthatom a kutyáét, de az nem azt jelenti hogy ők szeretik ezt a tényt hogy más tehenet eszik, ahogy én se szeretem hogy más kutyát.
De mondd már meg miért olyan jó ez neked hogy kutyákat esznek a kínaiak? Mert most már az egész kérdés csak arról szól hogy bárki bármit mond ez ellen és kifejti hogy miért veti meg vagy miért tartja rossznak te csak hajtod a magadét hogy a kutya ugyanolyan állat mint egy csirke vagy egy tehén. Pedig bocsáss meg és lehet megint ellenkezni, de nem, nem egyenrangú egy csirkével se tehénnel, mert őt TÁRSNAK háziasítottuk mint már az előttem lévők is elmondták. Nem ételnek. Azt csak később kezdték el űzni a kedves húzottszeműek.
Komolyan úgy érzem hogy itt bárki is hiába tépi a száját, te meg vagy győződve róla hogy a kutyaevés teljesen rendben van, de akkor kérdem én hogy miért kell szítani a népet? Mert egy olyan választ se kaptál eddig aki egyet értett volna veled, miért akarod ráerőltetni másra a nézeteidet? Fogadd el hogy a többségnek ez a véleménye és nem helyezi a kutyát meg a disznót egy szintre, biztos vagyok benne hogy te sem tartasz éppen egy malacot vagy tehenet a szobádban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!