Miért őrül meg a kutyám a fűnyírótól?
már akkor el kezd ugatni, ha már hozzáérek.
Miért?

Szerintem csak fél tőle, mert nem tudja, mi az, meg mire való, nem tudja hova tenni magában azt a nagy izét, meg még zúg is. Egyébként meg Pavlovról és a kutyájáról már hallottál valamit? Na ezért ugat, mikor már csak hozzá érsz a fűnyíróhoz.
Szerintem.

Az enyém a robogót ugatta, meg arra őrjöngött, és klikkerrel 15 perc alatt leszoktattam. Elkezdte ugatni a robogót, mikor véletlenül épp hallgatott (pl. ásított, vagy köhögött a sok ugatástól) akkor klikk+kaja. Nagyon gyorsan rájött, hogy a csendben jön a klikk, és egyre kevesebbet ugatott. Mikor tök csönd lett, akkor folyamatosan pár klikk+kaja, aztán hozzáértem a kormányhoz, megint ugatni kezdett, de a kis csendre rögtön jött a klikk+kaja. Aztán mikor már tudtam mozgatni a kormányt úgy, hogy csend volt, akkor felültem a motorra, és megint csendért klikk+kaja, aztán beindítottam a motort, megint két ugatás között klikk+kaja. Kb 15 perc alatt eljutottunk odáig, hogy fel alá robogózhattam a kertben, és egy szót sem szólt érte.
Persze ehhez az kell, hogy kondícionálva legyen klikkerre, de sima juti falattal sztem ezt nem tudod megcsinálni, mert nem tudod olyan pontosan a csendben a szájába tenni a kaját, mint amilyen pontosan meg tudod jelölni a klikkel azt a pillanatot, amelyik tetszett, és ugye ha lekésed, és a vakkantást jutalmazod, akkor pont azt erősíted meg benne.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!