Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Megijed hirtelen mozdulatoknál?

Megijed hirtelen mozdulatoknál?

Figyelt kérdés

A kutyusom már lassan 5-6 éves yorki kislány, én neveltem kiskora óta, de állandóan ijedezik... Mintha vernénk, pedig nem bántjuk őt :( ha rossz volt az orrára koppintottunk, de sosem emeltünk kezet rá, szóval nem értem miért ilyen?

Vagy csak magától ilyen kis nyomi?:D ez egy yorki dolog?:(

2017. aug. 8. 01:07
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
51%
Az enyém is ezt csinálja,7 éves.Én arra gondolok hogy mivel nagyon pici termetileg,sok olyan dolog megmaradt benne,ami nekem fel se tűnt,de rá nagy hatással volt kisebb korában.Pl. leesett és eltörött egy tányér,nagyobb hangok-zajok.
2017. aug. 8. 03:14
 2/16 anonim ***** válasza:
85%

Nem "yorki dolog" az ilyen viselkedés.

Gyenge idegrendszer a "nemkelltörzskönyvkedvencnek lesz" vásárlás eredménye.

Az orra koppintás mozdulata egyenlő a "kezet emelés " mozdulatával. Még szép, hogy megijed tőle.Főleg, ha az eddigi élete alatt túl sokszor koppintgattatok.

2017. aug. 8. 07:40
 3/16 anonim ***** válasza:
81%

Az orrára koppintás az kezet emelés. Nagyon kellemetlen a kutyának, nem kéne ezt csinálni.

Másrészt nyilvánvalóan nem kiegyensúlyozott az idegrendszere, ami az ilyen szaporítós kutyáknál gyakori. Valódi, tk-s yorki nem ijedős indokolatlanul.

2017. aug. 8. 08:30
 4/16 anonim ***** válasza:

Barátomnak törzskönyves yorkieja van. Barátom nagy méretű, mély hangú (:D). De a kutya semmitől sem fél, szocializalva volt, még a nagy kutyáktól sem. És nem is támadja őket. Ha nem tudnak játszani, akkor nemes egyszerűséggel odébbáll.

Sajnos, amit a többiek is mondtak, ez az idegrendszeri probléma. A szűretlen kutyák nagy része gyenge idegrendszerrel születik. Van olyan betegség pl, hogy gondolkodás nélkül, minden ok, előjel nélkül támad. Az ugye a rosszabbik. A tiétek a "jobbik" eset.

Ha pedig neadjisten törzskönyves, érdemes konzultálni a tenyésztővel, mert akkor ha elmentek abba az irányba,meg lehet vizsgáltatni, aminek nem 2 Ft a költsége, hogy van-e idegrendszeri problémája, és ha van akkor a tenyésztő köteles visszatéríteni a vételárat.

ja és esetleg egy utolsó lehetőség, nem ő a falkavezér es nem tud megbírkózni a teherrel??

2017. aug. 8. 15:51
 5/16 anonim ***** válasza:

pont ma találkoztunk sétálás közben egy yorki-labrador kombóval.

labrador tök normálisan viselkedett: szaglászás nyalogatás stb. yorki: offline lett és remegett mint a kocsonya.

sajnos agyonszaporított, anyuci kedvence igedrencere nem alkalmas semmilyen kanapétól eltérő helyzetre.

2017. aug. 8. 20:23
 6/16 A kérdező kommentje:

Nem is tudom, hogy ki az alfa talán anyám, de biztosan nem ő, okos, tudja a helyét..:D ő mini yorki nem a nagy, és is nem törzskönyves kutyus:)

Szerintem nem emelek kezet, ha csak koppintok rá, az nem fáj neki, nem is erősen csinálom, alig egy legyintés..

Hát, akkor talán tényleg az a baja, mivel csak simogatnám és csak mozdul odébb aztán megnyugszik:(

Nem pároztattuk őt, mivel nem akarunk kutyusokat, amiknek nem tudnánk a helyét, hogy jól van-e nem bántják e stb, most is annyi állatkínzó videó meg kép van kint a neten :'( talán akkor kéne, hogy kicsit megnyugodna egy kicsit az anyaságban? Azt olvastam, hogy legalább 1x kellene, vagy ez sem igaz?..

Vagy már ez is inkább késő lenne neki? Nem akarom, hogy valami baja legyen...

2017. aug. 9. 14:07
 7/16 anonim ***** válasza:
Már eleve gáz a "mini yorki". Nem! Nem fog az anyaság változtatni semmit. Sőt...lehet, menekülne a kantól. A koppintás meg igenis, egyenlő a kézemeléssel. Rögződött benne, hogy mozdul a gazdi keze és jön a kellemetlen érzés. nem kell, hogy őrületes fájdalmat okozzon. Ilyen érzékeny kutyánál már elég, ha kellemetlen érzést okoz.
2017. aug. 9. 14:46
 8/16 anonim ***** válasza:
Nem tesz jót neki, és ne szaporíts kutyát, pláne nem törzskönyv nélkülit! A menhelyeken napi szinten altatnak el kutyákat! Tegyük fel hogy tényleg megnyugodna (ami nem igaz!!!) és találnál neki gazdát. Ezzel elvetted az esélyt más kutyától, hogy örökbefogadják! Te is csak egy szaporító lennél!
2017. aug. 9. 17:24
 9/16 A kérdező kommentje:
Nem akartam, csak kérdeztem.:) köszönöm a válaszokat!
2017. aug. 9. 18:02
 10/16 anonim ***** válasza:

Nem akarlak zavarni, de tényleg ne is gondolj erre a butaságra többet. Ez egy bullshit. Tudod miért drága egy fajta tiszta kutya? Mert egy tenyésztő a nőstényt rendszeresen viszi orvoshoz, kap mindenféle vitamint, legjobb táp, oltások...nagyon sok pénz. A te kutyád nem törzskönyves, és ki tudja milyen kutyával pároztatnád. Hacsak nem vagytok kő gazdagok, nem tudnád megadni neki azokat a dolgokat, amit egy tenyésztő.

A te kutyusodnak egyáltalán nem tenne jót, megviselné a testét és örökre eldeformálodna (nagyon nagy mellbimbók pld). Egy ilyen kutyánál még veszélyes is.

Ne vedd el más kutyának az esélyét az életre, és legközelebb vagy fogadjatok örökre, vagy vegyetek TÖRZSKÖNYVES kutyát. Ne támogasd a szapist. nagyon sok beteg és amiatt szenvedő kutya születik.

A ti kutyátok azért ilyen, mert nem tenyésztőtől van. Csak tovább adná a rossz géneket, és olyan lennél mint az az ember, aki szaporitja a beteg kutyákat apró pénzért. Nem leszólni akartalak, a válaszaid alapján olyan 15 lehetsz, csak sokan nem tudják ezeket és ezért van annyi kutya a menhelyen

2017. aug. 9. 18:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!