Mit adhatok kutyámnak, hús mellé, köretként, rizsen kívül?
tészta is jó?
vagy az sem baj, ha mindig rizst kap?
általában, csirkecombot kap (csont nélkül) ezen kívül még milyen húsféléket ajánlotok,milyen formában?
köszönöm

Az én kutyám nem szereti a tojást. Adhatsz neki tésztát is, sőt én gerslit (hántolt búza) is szoktam neki adni. Lehet kapni állatboltban Gréti mixet, ezt is nagyon szeretik.
Csirke húson kivül adhatsz neki marhahúst, tüdőt, májat.
Én legtöbbször levesszerüen megfőzöm, nagyon kevés sóval. Teszek bele sárgarépát, néha fokhagymát is.

Egy feljebbi kérdésben ezt találtam én is ezt szerettem volna leírni :P
"A tojásfehérje lebontja a szervezetbe kerülő biotin molekulákat, ami - mint ismeretes - a szőrzet szépségéért felelős, tehát nem hogy szép, fényes szőrzetet csinál, hanem még káros is! Az állatorvosom (aki országszerte ismert szakember) azt mondja, ez nem csak az a nyers tojásra igaz, hanem a főtt/sült tojásra is, és nagyobb mennyiségben mérgező!
A tojássárgája még elfogadható kiegészítő lehet, de teljesen felesleges, nagy mennyiségben meg bélgörcsei vannak tőle a kutyának, mert gázok képződnek."
Amúgy rizs, tészta, zöldség (benne sok répa), fokhagyma, meg ez a Gréti mix is jó feláztatva.
ez érdekes amit írtál
az én állatorvosom nem mondott ilyet, pedig nagyon jó szakember ő is, na de nem fogom Őt itt fényezni
mindenesetre úgy gondolom, néha-néha egy tojás szerintem egészséges

nagyon jól hangzik ez a gréti mix, be is fogom szerezni :)
és még egy kérdés: pl: fél kiló húshoz mennyit adjak, milyen arányban? fel-fele, vagy azért kevesebbet?
köszönöm mindenkinek a válaszokat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!