Boxer kutyussal kapcsolatban Segítség kellene?
Boxer kutya szeretnék venni tökéletesen illik hozzám.
Viszont van egy dolog ami aggaszt. Ez pedig az hogy néhány egyednek kilóg oldalra a nyelve. Tudom hülyeség de engem zavarna. Ez mennyire jellemző és mely kutyáknál van ez a dolog? Előre is köszönöm a segítséget 😊
gömbölyű fejű fajták (boxer, angol és francia bulldog stb.) alsó és felső metszőfogaik harapása különbözik más fajtáktól. Ezek a kutyák előre harapással rendelkeznek, ez a harapási forma tulajdonképpen rendellenesség, az állcsont a szabályosnál rövidebb, az állkapocs viszont normál nagyságú. A harapás mélysége nem lehet olyan nagy, hogy az egyed metszőfogai zárt száj mellett látszódjanak. A fogmutogatás gyakorta jár együtt ferde állkapoccsal és nyelvmutogatással.
Az én boxerem 120ezer volt annak idején,ennek ellenére néha-néha megmutatja a gyönyörű rózsaszín nyelvét,és a kis rízsszem fogacskáit. Olyannyira gyönyörű,hogy a kerületben mindenki csodálja,aki erre járt már. A kutyások is rendszeresen járnak erre,es beszélnek neki.
Engem nem zavar,hogy nagyritkán,de kilóg akár a nyelve vagy a foga,mert annyira jópofa,kis rafinált,vicces kutya,hogy elképesztő. Ja,és szebb azoktól a boxerektől,akik 3 házzal lejjebb laknak,és nem lóg se a nyelvük,se a foguk.... szoval,ez nem vesz el szerintem a kutya szépségéből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!