Örökölt kaukázusi kutyust mennyire lehet befogadni, ha gyereket is tervezünk a közlejövőbe?
Hát nem lehet túl jól szocializált szegény. Titetek ismer a kutya? Mennyire értetek a kutyákhoz? Egy szocializálatlan felnőtt kaukázusi nem játék, rátok is veszélyt jelenthet, ha nem tudjátok, hogy ilyen esetben mit kell tenni pontosan. Őszinte leszek, én nem vállalnám be. Ismertem kaukázusit, gyönyörű, fantasztikus kutyák, a gazdájának a gyereke egész nap játszott vele, de eszméletlenül kemény kézzel kellett fogni és a családon kívül senki mást nem fogadott el.
Őszinte leszek, én nem vállalnám be. Ha rádjött a jótékonykodás, akkor szervezd meg, hogy eljusson egy menhelyre az elaltatás helyett, te meg hozz ki helyette egy másikat. Így tiszta lehet a lelkiismereted és esélyt adsz egy kutyusnak, akin tényleg tudsz segíteni.
Milyen a kutya?
hogy viszonyul hozzátok?
Ez egy nagyon szomorú történet, de én nem javasolnám az örökbefogadását. Főleg, ha a már meglévő kutyátok is problémás. (Ez mit jelent egyébként, hogy nem egyszerű eset a pumi?)
Lehet, hogy megölné a cicákat, akár a másik kutyát is.
Ha mégis befogadjátok, akkor mindenképpen keressetek pásztorkutyához értő szakembert, kiképzőt, és kérjétek a segítségét a nevelésben.
Szólj a gazdájának, hogy hirdesse meg neten ingyen elvihatőnek akár, mert állatorvos nem fog egészséges állatot elaltatni, mert az engedélyét is bevonhatják érte.
Én se merném bevállani, de remélem hamar talál gazdát :)
Nem nagyon mozgok nagykutyás körökben, de nincs véletlenül fajtamentés magyaroszágon ami kaukkal foglalkozik? Ha van, velük venném fel a kapcsolatot elsőként, ők befogadnák és kereshetnének új gazdit neki, meg elkezdeném fbon hirdetni a kutyust, hátha valakinek épp rá van szüksége.
A már meglévő háziállatok meg születendő baba mellé én sem vállalnám be, nagyon szép hogy segíteni akarsz neki :)
Ezeket a fajtamentőket találtam, én a helyedben végigtelefonálnám mindet, hátha:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!